Extern länk
Början på sidans innehåll

Efter fem

Senaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna, Henrik och MaxSenaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna...

Titta på TV4 Play
Sociala medier:

Emma räddade sina sex barn ur brand – fick 93 procent brännskador

Höll på att somna vid barnets spjälsäng • Emma: ”Det omöjliga kan vara möjligt”

Uppdaterad: Publicerad:

Det har gått två år sedan vi senast träffade sexbarnsmamman Emma Schols som räddade sina barn ur ett brinnande inferno hemma i Edsbyn. Nu är hon aktuell med boken “Ärren bär jag med stolthet“ som handlar om hennes ofattbara räddningsinsats och om livet efteråt. För Efter fem tar hon sig igenom stunden där hon gick genom eld för att rädda liven på sina barn och förklarar även hur hon tampats med sina skador efter sin otroliga räddningsinsats.

Fick ut barnen med hjälp av stege

Den 3 september 2019 började som vilken annan dag som helst för den 32-årige sexbarnsmamman Emma Schols. Hennes man var redan på jobbet och hon stod och klädde på sig för dagen när hon hörde en av sina söner, som klivit upp tidigt för att titta på tv på nedervåningen, skrika att det brann på nedervåningen. Omringad av lågor fick Emma ut alla barn ur huset, med hjälp av en stege från balkongen som äldsta sonen William ställa ner.
Här ser vi en bild på teverummet efter branden. Emma föll ihop på gräsmattan, och fördes till Akademiska sjukhuset i Uppsala.

Se mer om Emmas otroliga hjältedåd i spelaren ovan.

Relaterat