Coronatrenden - galna boprisrallyt fortsätter

Tydlig coronaeffekt på bostadsmarknaden • ”Vet inte när priserna stannar av”

Bostadspriserna fortsätter att öka i Sverige. Det senaste året har villapriserna ökat med 17 procent och priserna på bostadsrätter med åtta procent. Det visar den senaste mäklarstatistiken.

Björn Wellhagen, VD på Mäklarsamfundet, beskriver på vilket sätt prisökningen har påverkats av pandemin och vad han tycker att regeringen bör göra för att dämpa prisrallyt.

- Det som byggs i dag är dyrare än det som finns på marknaden, så det är inte lösningen. Bostadspolitiken borde utgå ifrån att unga ska kunna få ett eget boende säger Björn i klippet.

Prins Philip begravs: ”Önskade en nedtonad ceremoni”

Idag begravs Storbritanniens Prins Philip i St George's kapell i Windsor. Ceremonin är på grund av pandemin begränsad till endast 30 gäster, däribland Philps maka sedan 73 år, Drottning Elisabeth. Tomas Kvarnkullen finns på plats i Windsor och rapporterar om hur begravningen kommer gå till.

”Vad händer när man är så ledsen att man vill dö?” – skrev bok om skilsmässan

Författaren Martina Haag berättar om disciplinen och att hon låtsas att hon har en sträng chef, när det egentligen är hon själv som bestämmer. ”Allt grundar sig i stenhårt arbete” säger hon själv. Hon pratar även om boken om skilsmässan som fått folk att komma fram till henne på stan och till sist samarbetet med William Spetz och kommande filmen.

Våriga smaker av rabarber och ramslök

Tove Nilsson gör en grön pasta med ramslök och spenat. Även en ravioli med parmesan, burrata och cannellinibönor. Hon avslutar med en ljuvlig mandelkaka med rabarber.

Per Skoglund om dagens V75: ”En sjuhelsikes travdag”

Travet sänds från Bergsåker denna lördag. Per Skoglund berättar mer om dagens sändningar och vad vi kan förvänta oss. Vi får även träffa fantastiska Paralympikern Zebastian Modin och hans guide Robin Bryntesson.

Morgonmissen i Nyhetsmorgon som får alla att skratta

När Nyheternas Matilda Boza ska förklara ett telegram från Nyheterna om barn och pollenallergi blir det aningen förvirrat. Kaffe nån? Undrar Steffo efter att Matilda skyller missen på den tidiga morgonen.