Extern länk
Början på sidans innehåll

Nyheterna

Senaste nytt

Idag 10:24

Många poliser skadade under franska protester

Sedan den 16 mars har 1 093 poliser och brandmän skadats under de franska protesterna mot den franska regeringens kontroversiella pensionslag, säger inrikesminister Gérald Darmanin i en intervju med franska tidningen Le Journal de Dimanche.

Under samma tid har 2 579 anlagda bränder registrerats, samt 316 attacker mot offentliga byggnader, enligt inrikesministern.

Omfattande protester har hållits på många håll i landet mot president Emmanuel Macron och hans regerings omstridda lag, som bland annat innebär att pensionsåldern ska höjas från 62 till 64 år.
Läs mer

Idag 09:47

Man som klämdes under träd avled

En man i Lysekils kommun klämdes under lördagen fast under ett träd.

Räddningstjänsten fick loss mannen som klämts under trädet, men hans liv gick inte att rädda.

– Mannen avled på platsen, säger Anna Hammarbäck, presstalesperson hos polisen region Väst.

Läs mer

Idag 09:46

1 000 varslade i småhusbranschen

Försäljningen av nyproducerade småhus i Sverige sjunker kraftigt, det uppger branschorganisationen Trä- och möbelföretagen för Sveriges Radio Ekot.

Närmare 1 000 personer har varslats på de fabriker som producerar småhus, och fler varsel väntar. Anledningen är att försäljningen har stannat av.

Läs mer
Senaste dygnet

Här samlas sörjande för att ta farväl: ”Folket sörjer med er”

Tyre Nichols misshandlades till döds • Fem poliser åtalade

Begravningen av den 29-årige Tyre Nichols, som avled efter att ha blivit svårt misshandlad av fem poliser i Memphis, Tennessee, hölls på onsdagen.

På plats var Nichols familj och vänner, men även USA:s vicepresident Kamala Harris.

Hundratals människor samlades i kyrkan i Memphis för att ta farväl av Tyre Nichols. Begravningen var utformad som en hyllning av hans liv och innehöll mycket sång och starka tal.

– Ni har varit fenomenala när det kommer till er styrka, ert mod och vi sörjer med er. Folket i vårt land sörjer med er, sade Kamala Harris och riktade sig mot Nichols familj.

Fem svarta poliser har avskedats och anklagas för mord och en rad andra brott i samband med Nichols död. I måndags meddelade Memphispolisen att ytterligare två poliser har stängts av från arbetet. Även tre anställda vid räddningstjänsten har stängts av för att ha brustit i flera rutiner i samband med larmet.

TT, TV4 Nyheterna

Klippet som chockar USA: Släpas ut ur bilen – misshandlas till döds

Klippet som chockar USA: Släpas ut ur bilen – misshandlas till döds