Extern länk
Början på sidans innehåll

Elitstyrkans hemligheter Sverige

Elitstyrkans hemligheter Sverige

En av världens tuffaste utmaningar väntar de 18 kvinnor och män som under ledning av fyra före detta elitsoldater ska genomgå prövningar liknande de uttagningstester som görs till ett elitförband. Deltagarna är väl förberedda men varje test pressar dem till deras fysiska och psykiska bristningsgräns – eller en bit över den gränsen. Realityserie där människor genomgår hårda utmaningar i militär miljö.

Ge allt eller ge upp i Elitstyrkans hemligheter Sverige

En av världens tuffaste utmaningar väntar arton kvinnor och män som under ledning av fyra före detta elitsoldater ska genomgå prövningar liknande de uttagningstester som görs till ett elitförband. Det handlar inte om att vinna utan det gäller att ge allt – hela tiden. Vilka av rekryterna har det som krävs och klarar sig hela vägen? Elitstyrkans hemligheter Sverige har premiär söndagen den 24 januari klockan 21.00 på TV4 och TV4 Play.

Uppdaterad: Publicerad:

– Det var en oerhört intensiv period från att startskottet gick tills att sista momenten avgjordes. Ett fantastiskt äventyr och jag är tacksam som fått följa rekryterna och deras resor. De är oerhört modiga som vågar blotta sina svagheter, bemästra dem och växa som individer. De har ingen aning om vad som väntar dem, det enda de vet är att de inte har
någon som helst kontroll. De lever i ständig ovisshet och den måste man övervinna och acceptera. Det här är ett minne för livet, säger ”Pam”, före detta elitsoldat i specialförbandet Särskilda operationsgruppen.

I Elitstyrkans hemligheter Sverige genomgår 18 män och kvinnor en, för både kropp och psyke, stenhård och komprimerad uttagningsprocess liknande till den att bli soldat inom svenska försvarets elitförband SOG (Särskilda operationsgruppen). Under ledning av fyra före detta elitsoldater ”Pam”, ”Bella”, ”Slam” och ”KP” tvingas deltagarna under programmets gång kämpa konstant mot sina mentala spärrar och fysiska barriärer.

– Programmet ger en unik inblick i en hemlig värld och de extrema utmaningarna visar verkligen hur mycket en person klarar att utstå. Jag är full av beundran för dom 18 personer som vi får följa i programmet. De ger verkligen allt och är hjältar allihop, säger Gustav Carlsson, exekutiv producent.

Elitstyrkans hemligheter Sverige har premiär söndagen den 24 januari klockan 21.00 på TV4 och TV4 Play.

Här är alla deltagare i Elitstyrkans hemligheter:

Emma Vånemo, 34 år och är studerande brandman.

Fredrik Johansson, 46 år och arbetar som föreståndare och är Fitnesscoach.

William Thorén, 26 år och arbetar som kökschef.

Madeleine Vall Beijner, 36 år och arbetar som modell och fighter.

David Lavröd, 28 år och arbetar som Sales Manager Private Banking.

Anthony Yigit, 28 år och arbetar som professionell boxare.

Lukas Svärd, 39 år och arbetar som projektledare.

Elin Härkönen, 26 år och arbetar som PT och träningsprofil.

Pontus Josefsson, 27 år och arbetar som elektriker.

Anna-Lee Markstedt, 43 år och arbetar som personlig
assistent.

Kristoffer Ahlin, 48 år och arbetar som flygingenjör.

Rebecka Sundell, 30 år och arbetar som lärare.

Marcus Brandt, 40 år och arbetar som fältarbetare på
socialtjänsten.

Max Giovanni Pisano, 25 år och arbetar som hovmästare.

Ali Yusefi, 25 år och arbetar som ungdomsledare.

Robin Gustafsson, 19 år och arbetar som fastighetsskötare.

Thomas Elengård, 53 år och arbetar som läkare.

Hampus Wenklo, 31 år och arbetar som analytiker.