Snö och minusgrader på ingång

Efter ett rekordvarmt november kan det äntligen stå lite snö för dörren. TV4-meteorologen Peter Kondrup uppdaterar dig om den kommande veckans väder.

I början av nästa vecka fortsätter det milda vädret röra sig norrut. Det blir ostadigare väder med regn som rör sig nordost över landet.

Under onsdagen börjar det bli alltmer inslag av snö i fjällen. Samtidigt blir det ännu mildare i söder och uppemot 14 grader. På många håll blir det också blåsigt under veckan som kommer.

Under torsdagen inleds ett dramatiskt väderomslag med snöfall över södra Norrland. På fredagen drar kall luft söderut och det väntas betydligt lägre temperaturer. Möjligen kan det också bli säsongens första snöfall över södra Sverige.

Relaterat


Svårt skadad man hittad nära polishus

”Skadeläget är mycket allvarligt” säger Stefan Wickberg som är presstalesperson för polisen i Bergslagen. På grund av hans skador så har polis inlett en förundersökning gällande mordförsök.

"Skansendjuren kommer att sakna gästerna"

Skansen stänger för första gången på 129 år, detta på grund av coronapandemin. Vår reporter Carolin Björnerhag fick möjlighet att gosa med grisarna och prata med djurskötarna för att ta reda på hur djuren kommer att må under vintern.

Program från TV4