Big Brother Sverige

Följ med på ett av världens mest omtalade sociala experiment. I 100 dagar lever en grupp deltagare inlåsta i ett hus, utan någon kontakt med omvärlden, helt styrda Big Brothers hårda regler.

Följ med på ett av världens mest omtalade sociala experiment. I 100 dagar lever en grupp deltagare inlåsta i ett hus, utan någon kontakt med omvärlden, helt styrda Big Brothers hårda regler.

Arantxas stora avslöjande: "Flera plot twists"

PROGRAMINFORMATION
Flera överraskningar är att vänta när Big Brother närmar sig halvlek.
Det avslöjar programledaren Arantxa Álvarez i en stor intervju.
– Som tittare kommer det att bli superspännande, säger hon.

Sedan drygt två veckor tillbaka rattar Arantxa Álvarez skutan själv. Den tidigare parhästen Malin Stenbäck har lämnat för att spela in Bachelor i Grekland, vilket har inneburit en del förändringar i rollen som programledare för Big Brother.

– För mig är det inga konstigheter att programleda, det har jag gjort i ett par år nu. Men det här är definitivt ett av de större programmen jag gjort ensam som programledare och det var väldigt skönt att jag fick köra ihop med Malin i början, som är veteran i gamet och som har stenkoll på programmet. Jag tycker också vi hittade vår dynamik som duo och nu måste jag mixa mellan dem två rollerna när jag kör själv, säger Arantxa Álvarez.

Hyllar expertduon

Tillsammans med experterna Kirsty Armstrong och Filip Dikmen vägleder hon och underhåller tittarna måndag till torsdag. De senaste snackisarna behandlas och analyseras, allt för att paketera, erbjuda och leverera en så bra tittarupplevelse som möjligt.

– De är superroliga och det är mycket som inte står i manus. Jag kanske får feeling, säger nånting och de är hela tiden med på det. Det är svinroligt att vi synkar så bra.

Programledaren tycker också att hon har fått sätta sin prägel på programmet och kunnat injicera en rättmätig dos Arantxa.

– Det har verkligen inte varit några konstigheter. Jag ville ha en vinjett till Filips domstol och tyckte den skulle vara lite tacky med lite flames. Jag har en väldigt glammig sida, men också en tackyflames-sida, och undrade om vi kunde få in det i programmet. Då blir det också en del av en själv och man får bidra med idéer till innehållet. Man har en tanke och så testar man det, även om det inte får rubba formatet för mycket.

"Kommer flera plot twists"

Följt av en händelserik säsong med flera skandaler och programledare som hoppar av, ville Arantxa försäkra sig om att produktionen var transparenta med vilka deltagare de plockade in innan hon tackade ja till jobbet.

– För mig har det alltid varit viktigt att ha en rak kommunikation, föra dialog och händer det något i huset vill jag vara insatt i det. Jag fick också info om att det är 100 dagar, det kommer hända saker, vara shitstorm och vara upp och ner, men att det inte är jag som är inne i huset. Vi runt omkring försöker sköta det vi kan. Malin sa det bra när vi intervjuades i Nyhetsmorgon inför premiären: ”Jag är programledare men det betyder inte att jag står för vad folk i huset säger eller gör.” Vi får aldrig glömma att det är ett socialt experiment.

Med nya deltagaren Dennis Asteson i huset väntar nya överraskningar redan på måndagens veckofinal.

– Jag kan säga att det kommer in tre utmanare från förra säsongen. Det kommer även framöver bjudas på flera plot twists i veckofinalerna. Som tittare kommer det att bli superspännande.

Joel Kosari lämnar Big Brother

PROGRAMINFORMATION
Joel Kosari väljer att lämna Big Brother efter 73 dagar i Big Brother-huset på grund av personliga skäl.