Extern länk
Början på sidans innehåll

Tilde

Tilde

Tilde de Paula Eby möter intressanta gäster för spännande samtal och fina artistframträdanden. Talkshow direkt från Junibacken i Stockholm.Intressanta gäster, spännande samtal och framträdanden hos Tilde.

Janne Andersson: Förfärligt att rasism får ske

Förbundskaptenen fördömer påhoppen inom fotbollen

Uppdaterad: Publicerad:

I fotbolls-EM 2021 förlorade England guldet till Italien efter straffar. Efter att tre engelska straffläggare (19, 21 och 23 år) fått se Italiens målvakt Gianluigi Donnarumma rädda deras skott lät inte kritiken vänta på sig. Englands förbundskapten Gareth Southgate tog på sig ansvaret för att ha satt tre så pass unga spelare i den positionen.
Men kritikstormen i sociala medier övergick i en del håll till rasistiska påhopp och hot mot en av spelarna. Det engelska fotbollförbundet FA fördömde
påhoppen och polisen i London uppgav att de skulle inleda en brottsutredning gällande inläggen. Även Englands premiärminister Boris Johnson fördömde händelsen.
Den svenska fotbollsspelaren Jimmy Durmaz fick även han ta emot en stor mängd hat och rasistiska påhopp efter att Sverige förlorat en match mot Tyskland i fotbolls-VM 2018.
Även spelarens familj fick ta emot hot efter händelsen.
I Tilde ger Sveriges förbundskapten Janne Andersson sin syn på händelserna och på klimatet som råder.
– Det är tråkigt och förfärligt att det får ske i offentlighetens namn, säger han.

Se intervjun med Janne Andersson i klippet ovan.

Relaterat
Sveriges förbundskapten i fotboll: Man måste leda med hjärtat

Sveriges förbundskapten i fotboll: Man måste leda med hjärtat

Janne Anderssons VM-besked om Zlatan

Janne Anderssons VM-besked om Zlatan