Extern länk
Början på sidans innehåll

Nyhetsmorgon

Nyhetsmorgon

Direktsänt morgonprogram. Nyheter varvas med fördjupande diskussioner, bevakning av de senaste trenderna, personliga intervjuer, kultur och sport.Direktsänt morgonprogram. Nyheter, diskussioner & intervjuer.

Varning för sänkt inomhustemperatur: Då kan din försäkring sluta gälla

”Se upp!” • Så säger försäkringsbolagen

Uppdaterad: Publicerad:

När elpriserna skjuter i höjden tänker många på att spara pengar genom att sänka eller kanske stänga av elen i sin villa eller sitt fritidshus. Men det gäller att se upp – om du har stängt av eller dragit ner värmen kan det vara så att villa- och fritidshusförsäkringen inte täcker eventuella frysskador på huset.

– Försäkringsbolagen kan sänka ersättningen med 25 till noll procent om du sänker temperaturen för mycket i hela fastigheten, säger Anna-Karin Baltzari Danfors, chef på Konsumenternas Försäkringsbyrå.

Enligt Anna-Karin Baltzari Danfors säger de flesta försäkringsbolag att du ska ha 15 grader i ditt hus eller i ditt fritidshus.

– Det kan variera. En del säger att det räcker om du har det i kök och badrum, men en del säger i hela fastigheten. Så kolla det med ditt försäkringsbolag, säger hon.

Relaterat
Det kan du göra för att undvika frysskador i ditt hus

Det kan du göra för att undvika frysskador i ditt hus