Extern länk
Början på sidans innehåll

Nyheterna

Senaste nytt

Idag 19:46

Beslutet: Pence måste vittna mot Trump

Federala domaren James Boasberg har beslutat att förre detta vice president Mike Pence måste vittna inför en jury om händelserna som ledde fram till stormningen av Kapitolium, rapporterar amerikanska medier.

Vittnesmålet, som bland annat syftar till att få klarhet i konversationer mellan Pence och Trump innan 6 januari, kommer att göras i samband med den särskilda utredning mot ex-presidenten Donald Trump och hans försök att ogiltigförklara valet 2020.

Mike Pence kan välja att överklaga beslutet och det är ännu oklart om han kommer att göra det.

Läs mer

Idag 19:16

Äldre kvinna till sjukhus – blev påbackad av plogtraktor

En kvinna i 85-årsåldern har fått föras till sjukhus efter att ha blivit påbackad av en traktor som utförde plogarbete norr om Uppsala. Det är oklart hur skadad kvinnan är.

Polisen larmades till platsen strax efter klockan sex på kvällen och har upprättat en anmälan om vållande till kroppsskada.

Läs mer

Idag 19:14

Man döms till livstids fängelse efter tortyrmord

En man i 50-årsåldern döms till livstids fängelse för mordet på en man i 35-årsåldern i Sundsvall förra våren. Det rapporterar SVT Västernorrland.

Enligt domen betecknas mordet som brutalt med tortyrliknande inslag. Fyra knivar, en sax och en potatisskalare användes och mordet tros ha varit mycket utdraget.

Männen var bekanta med varandra.

Läs mer
Senaste dygnet

S utreder rykten om gängkriminella: "Vi har fått in ett namn"

Kuppartat medlemsmöte i Botkyrka under lupp

Socialdemokraterna går nu vidare med uppgifterna om att personer med gängkopplingar deltagit i medlemsmötet i Botkyrka då den lokala S-ledaren röstades bort.

– Vi fick in ett namn i går, vi kommer nu göra vad vi kan för att gå till botten med det. Om det är en gängkriminell som finns i vårt parti, oavsett var, så kan man inte vara medlem, säger partisekreteraren Tobias Baudin.

Infekterad konflikt

Det var förra lördagen som medlemmarna i Botkyrkas arbetarekommun skulle ta ställning till om de hade förtroende för gruppledaren och kommunstyrelsens ordförande Ebba Östlin. Svaret var nej – hon röstades bort med siffrorna 91–88.

Bakom omröstningen ligger en infekterad konflikt. Efter mötet har flera medier rapporterat om att hennes motståndare ska ha värvat många nya medlemmar inför mötet och att det också fanns kopplingar till gängkriminella bland dessa.

"Gängkriminella kan inte vara medlemmar i vårt parti" – i spelaren ovan

TV4 Nyheterna/TT

Utbildningsministern: Kräver svar om fritidsgårdar i Botkyrka

Utbildningsministern: Kräver svar om fritidsgårdar i Botkyrka