Brittiska forskaren sågar svenska strategin – ni borde ha munskydd

Folkhälsomyndigheten menar att forskningen inte stödjer munskyddskrav, men när TV4Nyheterna låter en brittisk forskare granska rapporterna, drar hon en helt annan slutsats.

Nyligen kom ECDC med en rapport som rekommenderar munskydd. TV4Nyheterna har gått igenom de 37 publikationer som Folkhälsomyndigheten lutar sig mot när de säger att det inte finns något starkt vetenskapligt stöd för munskydd.

Vi har låtit en brittisk forskare, som sammanfattat andra munskyddsstudier, läsa igenom de 37 studier sin Folkhälsomyndigheten hänvisar till.

Se forskarens slutsatser i klippet ovan.

Då återvänder äntligen Vänner-gänget till tv-rutan

Hela originalgänget från superhyllade 90-talskomedin ”Vänner” gör snart efterlängtad återkomst i tv-rutan. Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry och David Schwimmer är med i en återföreningen. Tyvärr handlar det dock inte om en helt ny säsong av tv-serien. Streamingtjänsten HBO Max har nämligen avslöjat att det istället endast är ett specialavsnitt som släpps 27 maj. Mattias Bergqvist, tv-kritiker på Expressen, berättar allt vi vet om återföreningen och vilka storsummor skådespelarna dragit in genom åren.