Extern länk
Början på sidans innehåll

Paludans manifestationer

Allt om Rasmus Paludans manifestationer och Koranbränningar i Sverige.Allt om Rasmus Paludans manifestationer och Koranbränningar i Sverige.

Fotbollsturnering anordnades för att avleda motdemonstrationer

”Vi ger ungdomarna ett annat alternativ – än att stå i centrum”

Uppdaterad: Publicerad:

Den danske högerextreme politikern och partiledaren för Stram Kurs Rasmus Paludan höll flera sammankomster under lördagen, bland annat i Stockhomsförorten Husby. Polisen har gett honom tillstånd att hålla valmöte i Husby i Stockholm och Hallunda i Borkyrka.

Ett hundratal ungdomar samlades

Men för att avleda våldsamma motdemonstrationer hölls samtidigt en fotbollsturnering som samlade ett hundratal ungdomar från området.
– Målet är att minska uppmärksamheten på Paludan och att få våra ungdomar att komma till fotbollen istället. Skulle vi inte arrangera den här turneringen hade deras enda alternativ varit att stå i centrum, säger Said Ali, en av initiativtagarna från fotbollsklubben AIF Kista.

Paludan har genom sina koranbränningar på olika platser runt om i Sverige under den senaste månaden skapat stor uppståndelse då upplopp, förstörelse, stenkastning och våld mot poliser förekommit i samband med dessa – något som sedan beskrivits som "påskupploppen".

Se mer om hur motdemonstrationerna avleddes i spelaren ovan.