Svenska storklubbarna säger nej till VAR

De svenska storklubbarna säger nej till VAR. Videoverktyget används i de flesta stora ligor men ett eventuellt införande i Sverige möts nu av motstånd.

VAR, eller video assistent referee, är ett hjälpverktyg för domarna i fotboll. Det har varit omdiskuterat och fått kritik att det tar bort känslorna och upplevelsen för publiken på plats.

En rad svenska klubbar, däribland stockholmsklubbarna, IFK Göteborg och Malmö har alla på sina årsmöten beslutat att deras klubb ska jobba emot ett införande i Sverige.

– Den här glädjen vid målsituationer, att inte den här glädjen kan yttra sig direkt, säger Henrik Berggren VD för Djurgården fotboll.

Klubbarna hoppas nu få gehör för sin ståndpunkt. I sommar ska svenska fotbollsförbundet lägga fram ett förslag om ett eventuellt införande. Svenska fotbollsförbundets ordförande ser dock en risk i att Sverige skulle stå utanför användandet.

– Våra spelare får mindre vana vid att använda det och det kan påverka när man kommer in i landslagssammanhang. Men vi är en medlemsstyrd organisation och om vi har ett förslag våra medlemmar inte vill se blir det svårt att inför att sådant beslut, säger förbundets ordförande Karl-Erik Nilsson.


Så påverkade pandemin Italien: "Värsta tragedi vi upplevt"

Italien drabbades kanske hårdast av alla under coronapandemins inledning.
En pandemi som skakat om, men också haft en enande kraft.
- Ett land så kulturellt och historiskt delat som Italien enades plötsligt, säger Atalantasupportern Franz Barcella.

Efter covidfall - Andersson kallar in sex reserver

Efter två positiva fall av covid-19 i spelatruppen vidtar nu Sverige åtgärder. Förbundskapten Janne Andersson kallar in sex reservspelare som kommer att förbereda sig i en egen bubbla - redo att hoppa in om det behövs.

Anthony Elanga imponerade i U21-debuten

Anthony Elanga imponerade i U21-debuten, och gjorde mål.
Sedan byttes Manchester United-talangen ut.
- Jag tycker att det var en bra match, en bra halvlek från mig och mina grabbar, säger han till C More.

Sarah Sjöström trea i comebacken

Sarah Sjöström slutade trea i comebacken på 50 meter frisim i franska Canet. Therese Alshammar, gjorde även hon comeback, och slutade femma på samma distans.

Möt bollkonstnären från Färöarna

När finalspelet i handboll inleds finns all anledning att hålla ett extra öga på Elias Skipagötu. 18-åringen från Färöarna är en av världens allra största talanger.

EM: Så är spanska stämningen i Sevilla inför matchen mot Sverige

”Spänningen är förväntansfull, men folk är försiktiga då pandemin fortfarande är i sving”.
Många är vi i Sverige som idag håller andan inför det första mötet i fotbolls-EM mot Spanien ikväll. TV4:s utrikesreporter Ritva Rönnberg beskriver hur känslorna ser ut i Sevilla, Spanien.

Ali Reza: Så går danska landslaget vidare efter otäcka scenerna

Danska fotbollsstjärnan Christian Eriksen är i stabilt tillstånd men fortsatt inlagd på sjukhuset för vidare undersökningar. TV4Sportens utsände reporter, Ali Reza beskriver vad som blir nästa steg för det danska landslaget som nu behöver börja förbereda sig inför nästa match mot Belgien.

Programledarna gissar resultatet i kvällens EM-match

Det råder ingen tvivel om att dagens program av Nyhetsmorgon bjuder på en rejäl fotbollsfest. I kväll gäller det i första mötet mot Spanien och programledarna ger sina gissningar om hur ställningen ser ut när matchen blåser av.