Extern länk
Början på sidans innehåll

Kriget i Ukraina

Kriget i Ukraina

Här samlar vi all rapportering om Rysslands invasion av Ukraina.Här samlar vi all rapportering om Rysslands invasion av Ukraina.

Spannmålsfartyget Razoni vid hamn i Syrien

Köpare i Libanon nobbade 26 000 ton majs • Fler fartyg på väg

Uppdaterad:Publicerad:

Det första fartyget med spannmål, Razoni, som lämnade ukrainska hamnar sen den ryska invasionen inleddes har nu lagt till i hamnstaden Tartus i Syrien. Detta efter att en köpare i Libanon sagt nej till dem 26 tusen ton majs som fartyget hade ombord, på grund av en försening på uppemot fem månader. Orsaken till förseningen är okänd.

Fartyget Razoni lämnade hamnen i Odessa den 1 augusti och var det första fartyget som fick lämna Ukraina efter en överenskommelse mellan Ukraina och Ryssland.

Fler fartyg på väg

Ytterligare två fraktfartyg med spannmål började på tisdagen sin färd mot andra länder, enligt Ukraina.

– Två fartyg lämnade hamnen i Tjornomorsk med sammanlagt 70 000 ton jordbruksprodukter", meddelar infrastrukturdepartementet i ett uttalande.

Ett av fartygen, Rahmi Yaggi, är på väg till Turkiet med 5 300 ton spannmål. Det andra, Ocean Lion, är på väg mot Sydkorea med runt 65 000 ton majs. Sammanlagt har tolv fartyg lämnat tre olika ukrainska hamnar i Svarta havet som en följd av överenskommelsen som träffades för drygt två veckor sedan.

Se fartyget Razoni, i spelaren ovan

Relaterat
Abdullah ombord på Razoni: Rädd för sjöminorna

Abdullah ombord på Razoni: Rädd för sjöminorna