Extern länk
Början på sidans innehåll

Falska betyg

Falska betyg

Kalla Fakta granskar ett väletablerat utbildningsföretag med goda ekonomiska anledningar att ge godkända betyg även till elever som inte deltagit i kurserna. Här kan du se alla reaktioner, kommentarer och uppföljningar efter avslöjandet. Här kan du läsa allt om Kalla Faktas program Falska betyg.

Kalla fakta avslöjar: Fler larm om fusk från skandalskolan

”Skolan tog inget ansvar för elevernas praktik”

Uppdaterad: Publicerad:

Flera byggföretag som haft praktikanter från skandalskolan Bergstrands vuxenutbildning vittnar nu om mer betygsfusk. När Kalla fakta ringt runt till tio byggföretag som haft en eller flera praktikanter från Bergstrands vuxenutbildning vittnar de om att skolan inte har gjort det den ska. Inget av företagen säger att de fått besök av skolan. Majoriteten har inte varit med och diskuterat betyg. Flera har inte haft kontakt med skolan överhuvudtaget.

”Skolan tog inget ansvar”

Hantverkaren Janne Ohlin hade en praktikant från Bergstrands vuxenutbildning och berättar att skolan inte tog något ansvar. Det är samma skola där Kalla fakta förra veckan avslöjade hur elever fått falska betyg.

– Jag har inte haft nån kontakt alls. Uppföljningen har varit bedrövlig, berättar Janne Ohlin.

Shahab Mesbah, kvalitetsansvarig vid Bergstrands utbildningar, svarar på kritiken i en skriftlig kommentar: ”APL-uppföljningen har varit en del av de tidigare kvalitetsbristerna i kombination med pandemin och restriktionerna för denna, vilket vi påtalat, haft dialog om med uppdragsgivarna och satt in åtgärder för under våren och sommaren.”

Se mer om fusket i klippet ovan


Här kan du se allt om Kallas faktas granskning om falska betyg

Relaterat
Stockholms stad: Därför väljer vi att polisanmäla skandalskolan

Stockholms stad: Därför väljer vi att polisanmäla skandalskolan

Kräver att skandalskolan stängs: ”Det måste finnas en gräns”

Kräver att skandalskolan stängs: ”Det måste finnas en gräns”