Polisen: Mördade kvinnan kände den gripne mannen

Attackerad vid tågstation mitt på ljusa dagen

Den man som misstänkts ha dödat en kvinna i 45-årsåldern i centrala Linköping på torsdagen hade en relation till kvinnan, det bekräftar nu polisen för TV4Nyheterna.

– Någon form utav relations ska de ha haft. De ska inte ha varit obekanta varandra, mer än så går vi inte ut med i nuläget, säger Dennis Johnsson Strömberg.

Attackerades på centralstation

Det var vid 11-tiden på torsdagen som en man i 40-årsåldern greps i Linköping misstänkt för mord. Bara en kort stund tidigare hade en kvinna överfallits på centralstationen i staden och avlidit av sina skador på sjukhus.

Mannen anhölls senare under torsdagen.

– Mannen som är i 40-årsåldern är nu anhållen på sannolika skäl misstänkt för mord. Mannen och kvinnan är bekanta med varandra, det är ingen fara för allmänheten, säger vice chefsåklagare Malin Axelsson, som leder förundersökningen på Åklagarkammaren i Linköping, till TT.

Se polisen berätta mer om detaljerna kring mordet i Linköping i spelaren ovan.

Då återvänder äntligen Vänner-gänget till tv-rutan

Hela originalgänget från superhyllade 90-talskomedin ”Vänner” gör snart efterlängtad återkomst i tv-rutan. Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry och David Schwimmer är med i en återföreningen. Tyvärr handlar det dock inte om en helt ny säsong av tv-serien. Streamingtjänsten HBO Max har nämligen avslöjat att det istället endast är ett specialavsnitt som släpps 27 maj. Mattias Bergqvist, tv-kritiker på Expressen, berättar allt vi vet om återföreningen och vilka storsummor skådespelarna dragit in genom åren.