Astra Zeneca-vaccin riskerar att slängas i Sverige

Intresset för vaccinet är svalt • Behöver nya riktlinjer

Flera länder runt om i världen ropar efter mer vaccin. Snart kan de få doserna som vi inte vill ha, men först riskerar det som redan har skickats ut till Sveriges regioner att slängas bort.

När alla över 65 år snart har vaccinerats klart vet regionerna inte vad de ska göra, eftersom Astra Zenecas vaccin bara rekommenderas till de som är äldre.

Intresset för att ta vaccinet är svalt, och regionerna behöver nu ett besked om hur riktlinjerna ska se ut framöver.

– Om riktlinjerna kvarstår som de är nu att Astras vaccin inte kan användas till personer under 65. Då kommer vi sannolikt att ha doser som vi inte kan använda efter den tidsperioden.

Se mer om vaccinationsdilemmat i spelaren ovan.

Då återvänder äntligen Vänner-gänget till tv-rutan

Hela originalgänget från superhyllade 90-talskomedin ”Vänner” gör snart efterlängtad återkomst i tv-rutan. Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry och David Schwimmer är med i en återföreningen. Tyvärr handlar det dock inte om en helt ny säsong av tv-serien. Streamingtjänsten HBO Max har nämligen avslöjat att det istället endast är ett specialavsnitt som släpps 27 maj. Mattias Bergqvist, tv-kritiker på Expressen, berättar allt vi vet om återföreningen och vilka storsummor skådespelarna dragit in genom åren.