Fler Skuru-spelare vittnar om åldersdiskriminering

Jennie Linnéll: Min ålder var en fråga i kontraktsförhandlingar

TV4:s expertkommentator Jennie Linnéll avslutade sin karriär i just Skuru som 31-åring. Hon delar den kritik som den förra lagkamraten Ulrika Olsson riktade mot Nacka-klubben i Sporten i torsdags.

– Skuru har aldrig varit inne på familjebildning med mig, men jag känner igen en känsla av att min ålder var en fråga i kontraktsförhandlingar och om jag ska få fortsätta spela.

Olsson bryter sitt kontrakt

Det var under torsdagen som handbollsspelaren Ulrika Olsson, en av SHE:s bästa spelare valde att bryta sitt kontrakt med Skuru med omedelbar verkan. Orsaken är ett samtal där hon vittnar om hur klubben pratat om familjebildning som skäl och på ett oetiskt sätt argumenterat kring att inte förlänga spelarens kontrakt.

Skuru IK:s ordförande Jonas Johansson säger att han som fört samtalet med Olsson, bestämt förnekar att familjebildning ska ha tagits upp som ett argument för att inte förlänga spelarens kontrakt.

Se mer om kritiken mot handbollsklubben i spelaren ovan.

Luleå en seger från semifinal

Luleå är bara en match från semifinal efter att besegrat Skellefteå i den femte kvartsfinalen. Norrbottningarna vann den griniga matchen med 5-1.

Rögle klart för semifinal

För första gången i klubbens historia är Rögle klart för semifinal. Det efter en övertygande insats i kvartsfinalserien mot Frölunda.

Nytt VM-guld till lag Edin

Sverige med lag Niklas Edin har bärgat sitt sitt tredje raka VM-guld. I finalen i Kanada besegrade lag Edin Skottland med 10-5 i Kanada.

Kulusevski och Isak målskyttar igen

Dejan Kulusevski hittade nätet igen för sitt Juventus som hemmaslog Genoa med 3-1. I Spanien ville inte Alexander Isak vara sämre, anfallaren gjorde mål efter fem raka mållösa matcher i ligan för Real Sociedad som spelade 2-2 på Mestalla mot Valencia.

Publikfest i Texas - president Biden kritisk

Närmare 40 000 baseball-fans fyllde Texas Rangers hemmaarena i staden Arlington under MLB- premiären på måndagen. Match blev det första sporteventet i Nordamerika att tillåta full publikkapacitet sen coronapandemin startade.

Blackstenius sköt Häcken till cupfinal

Stina Blackstenius blev stor matchhjälte när hon gjorde matchens enda mål i semifinalen mot Rosengård. Nu väntar Eskilstuna i finalen för göteborgarna som kan försvara cuptiteln från 2019.

Villa Lidköping svensk mästare

I en högdramatisk final i Uppsala blev Villa-Lidköping svensk mästare för andra gången, efter en förlängnings-rysare mot AIK.

Mammor i Skara stöttar Olsson

För två veckor sen valde Skurus poängdrottning Ulrika Olsson att bryta med sin klubb - mitt under slut-spelet. Och det efter att hon känt sig åldersdiskriminerad i en kontraktsförhandling med Skuru. Och nu får hon stöd från rivalen.

Sportåret 2020

2020 var ett märkligt år. Inte minst för idrotten. Vi har låtit våra profiler minnas tillbaka. Vad minns man från idrottsåret.