Idol

Oslipade diamanter, hoppfulla entusiaster och tondöva drömmare – jakten på framtidens stjärnor är igång. Följ med på ett storslaget musikäventyr där drömmar går i uppfyllelse, från det första mötet med juryn till kvalomgångar och fredagsfinaler.

Oslipade diamanter, hoppfulla entusiaster och tondöva drömmare – jakten på framtidens stjärnor är igång. Följ med på ett storslaget musikäventyr där drömmar går i uppfyllelse, från det första mötet med juryn till kvalomgångar och fredagsfinaler.

Sponsorer

OLW
MAX
Gina Tricot
Cloetta
Swedbank

Katia Mosally – Från världsartister i LA till Idol-juryn

PROGRAMINFORMATION
TV4 kan i dag presentera vem som tar ny plats i Idol-juryn i höst. Direkt från palmerna i Los Angeles och musikbranschens hetsiga vardag kliver skivbolagsproffset Katia Mosally in till Idol. Hon har en internationell toppkarriär och har arbetat tillsammans med världsstjärnor som Billie Eilish, Ariana Grande, Lady Gaga och Shawn Mendes. Nu kommer hon hem för att leta efter Sveriges nästa stora artist tillsammans med Anders Bagge, Kishti Tomita och Alexander Kronlund när Idol drar igång på TV4 och TV4 Play den 23 augusti.

I årets säsong av Idol kommer de sökande ställas inför ett nytt proffs bakom jurybordet som ställer nya krav med internationella mått. Katia Mosally tar plats i juryn i år och hon vet vad som krävs för att man ska slå igenom som artist. Hon har en internationell toppkarriär med att promota stora världsstjärnor som Ariana Grande, Lady Gaga, Shawn Mendes, Billie Eilish, Troy Sivan, Kendrick Lamar, Liam Payne, Niall Horan och Katy Perry. Men hon har också etablerat nya artister framgångsrikt. Nu till hösten pausar hon jobbet som International Marketing Director på anrika musikhögkvarteret Capitol Records i Los Angeles för att komma hem till Sverige och till Idol.

-Jag tar med mig musikbranschens LA in till Idol och ni kommer få se alla sidor av mig, de galet spontana men även de tuffa! Musikbranschen är idag hårdare än någonsin och man måste vara redo att ge 150% för att lyckas, samtidigt som man behåller båda fötterna på jorden. Idol är en unik plattform för att hitta oslipade artister och jag kommer bidra med mina erfarenheter av musikbranschen på en internationell nivå för att hitta artister som verkligen kan slå igenom stort, i Sverige, men även ute i världen. Det är i talangtävlingar som Idol som resan startar för många artister idag och det jag letar efter är inte bara talang och bra sångröst utan hela paketet som krävs för att man ska lyckas i en allt tuffare musikbransch. ”Hard work beats talent every day of the week”, säger Katia Mosally, ny jurymedlem i Idol.

Katia Mosally har ett tungt globalt nätverk och erfarenhet av att hitta och ”breaka” nya artister. Hon såg tidigt potential i Billie Eilish och var högst delaktig i att se till att hon kom till Sverige för att göra en av sina första spelningar och promobesök utanför USA. I Sverige har hon även varit en del av management-teamet bakom ”The Fooo” där Felix Sandman startade sin karriär. Nu tar hon plats i Idol för att hitta Sveriges nästa stora artist och kanske till och med nästa musikexport.

- Att vi har lyckats få Katia Mosally att komma till Sverige och till Idol är en stor framgång och ett riktigt kap. Hon är en samtida röst för vad musikbranschen letar efter idag och har ett övat öga för att hitta nya artister och nå framgång med dem. Det kommer märkas i Idol den otroliga koll och internationella erfarenhet hon har med sig efter att ha jobbat med de största värdstjärnorna, säger Malin Knave, exekutiv producent på TV4.

Mer om Katia Mosally:
Född: 26 april 1987
Bakgrund: Har syriansk bakgrund, uppvuxen i Alvik och utbildad jurist vid b.la. Harvard University och Glasgow University.
Jobb: International Marketing Director på Capitol Records i Los Angeles, USA.
Drivs av: Girl Power och att vara en förebild för unga personer som vill drömma stort -Jag värnar alltid om att lyfta girl power. Det har alltid varit viktigt för mig att visa att tjejer inte är begränsade av de regler som samhället ibland sätter upp för oss. Jag har aldrig accepterat att man ska begränsa sig själv på grund av förutfattade meningar, utan det viktigaste är att man är sig själv och följer sitt driv, vilket är det jag vill uppmuntra unga till, säger Katia Mosally.
Letar i Idol: Letar inte bara efter talang och bra röster. -Jag letar efter artister som ger allt av sig själva, kommer med något unikt, personligt och kämpar. Det handlar inte bara om att man ska ha talang utan det handlar om helheten, energin man förmedlar och kämpaglöden man är beredd att ge. Hard work beats talent, säger Katia Mosally.


Premiäravsnittet av Idol sänds den 23 augusti på TV4 och TV4 Play

Anis Don Demina till Idol med nya ”Idolraketen”

PROGRAMINFORMATION
I höst ansluter Anis Don Demina till Idol för att ihop med Pär Lernström leda fredagsfinalerna. Nytt för i år är även nya TV4 Play-programmet ”Idolraketen” där Anis Don Demina ger sig ut på jakt för att hitta talanger som kan gå raka vägen in till den pågående tävlingen om att bli Sveriges nästa stora artist.

Sök till Idol 2021!

** Uppdatering: Ansökan är stängd för denna gång **
Redan nu kan du söka till Idol 2021 - eller tipsa oss om en vän.

Idolpodden del 10 - Det stora finalavsnittet

Idolpodden med Alex och Nikki gästas av finalisterna Nadja Holm och Paulina Pancenkov. Vi får höra allt om vad finalisterna tänker kring Idolfinalen, vad de tycker om varandra och vad som skiljer dem åt.

Historisk Idolfinal

Efter semifinalen står det klart att vi har en historisk Idolfinal framför oss. Nadja Holm och Paulina Pancenkov gör upp om att bli Sveriges nästa Idol.