Möjligt att köpa vapen på svenska Amazon

Fram till i dag var det möjligt för vem som helst att köpa vapen på svenska Amazon. Något som nu får kritik.

Under gårdagen skrattade många gott åt de automatgenererade översättningarna som präglade näthandelsjätten Amazons lansering i Sverige. I dag har reaktionerna på sajtens innehåll i stället varit allvarligare. Flera vapenklassade produkter fanns nämligen till salu.

– De vapenklassade produkterna har sålt av andra företag på deras plattform och att dessa nu har tagits bort, skriver Amazon i ett mail till TV4.

En förklaring som Sinan Akdag, digital expert på Sveriges konsumenter, inte har mycket till övers för.

– De har ingen koll överhuvud taget, inte på tredjepartsäljarna. Det finns häller inget incitament att ha koll. När de väl får koll måste de plocka bort varorna, och fram tills dess kan de fortsätta att sälja farliga produkter, säger han.

Coronasäker julafton med nya tomteskägget

- Steffo, du ser ut som en alpacka!
Ansiktsmasken har varit ett hett ämne sedan pandemin bröt ut. Mannen bakom den här tomtemasken med munskydd är en initiativrik chef för en stor butikskedja, Christoffer Dymling. Han berättar här om hur han kom på idén.
- Pandemin har fått mig att bli mycket mer peppad på julen, jag peppar dottern att snart kommer tomten så jag kommer behöva tomta själv.
När Steffo testar masken i studion brister det för kollegan Jenny.

Program från TV4