Ny möjlighet att ställa IS-kvinnor inför rätta

En svensk IS-kvinna greps idag på Arlanda. TV4Nyheternas utrikeskorrespondent Terese Cristiansson har pratat med en bekant till kvinnan och berättar hur hon kommit till Sverige och hur situationen med IS-återvändare ser ut just nu.

- Kvinnan lämnade Sverige med ett barn. Sedan ska hon ha fått ytterligare ett eller två barn i Syrien, säger Terese Cristiansson, utrikeskorrespondent.

- Rätt många kvinnor har lyckats ta sig ut. Målet har varit att ta sig från de här helvetes-lägren, enligt en bekant som jag pratat med, säger Terese Cristiansson.

Kvinnan riskerar nu att åtalas för grovt egenmäktigt förfarande med barn, ett brott som kan ge upp till fyra års fängelse.

Mer tillåtande att bli berusad kring barn

"Vi svenskar har mjukat upp vår attityd” säger IQ:s vd Karin Hagman. Företagets årliga alkoholindex visar att allt fler svenskar tycker att det är okej att bli full när barnen är med, jämfört med för tio år sedan. Och det är männen som är mer liberala,
"Stor skillnad mellan könen och trenden är att det är unga vuxna som är mer toleranta, säger Karin Hagman som ger tips på hur du kan tänka kring alkohol och barn.

Program från TV4