Pandemirusning efter kött, bröd och fårskinn: ”Bästa som har hänt”

”Antalet medlemmar på Facebook har bara exploderat”

Försäljningen av lokalproducerad mat direkt till kund, så kallade REKO-ringar, har blivit allt mer populärt under coronapandemin. Förutom större intresse från kunderna har det varit räddningen för många producenter när restaurangerna inte längre beställer lokalproducerad mat i samma utsträckning.

Köttproducenten Selma Johansson utfodrar de 169 tackorna på gården. Hon och hennes familj upplever att allt fler vill köpa lokalproducerade produkter under pandemin.

- Antalet medlemmar på Facebook har bara exploderat, säger hon.

Dessa REKO-ringar har funnits sedan 2018 och består av lokala producenter som lägger ut sina varor på Facebook, där kunderna bokar kött, bröd, grönsaker, fårskinn och annat.

Och antalet REKO-ringar i landet ökar stadigt – under coronapandemin har man gått från 161 till 225 stycken. För producenterna har det blivit ett sätt att överleva när andra försäljningskanaler försvunnit.

Program från TV4