Trumps kryptiska besked om sin avgång

Presidenten: Då kommer jag att lämna Vita huset.

USA:s president Donald Trump meddelar att han kommer att lämna Vita huset om elektorerna röstar fram Joe Biden som president.

- Visst kommer jag att göra det – och det vet ni, svarade Trump på frågan ifall han kommer att lämna sitt presidentkontor om elektorerna formellt fastställer Joe Bidens valseger den 14 december, säger Trump.

Uttalandet kom mitt under USA:s firande av Thanksgiving, i samband med en frågestund med journalister i Vita huset. Det är det närmaste ett medgivande om att han kommer att acceptera en valförlust som Trump hittills har yppat.

Hävdar valfusk

Efter det fortsatte emellertid den republikanske presidenten att hävda att det har förekommit valfusk och att elektorerna gör ett misstag om de röstar fram Biden.

- Det här valet var ett omfattande bedrägeri, insisterade Trump, utan att hänvisa till några konkreta exempel på röstfusk, rapporter nyhetsbyrån AFP.

Sörenstam försvarar beslutet

Annika Sörenstam fick hård kritik efter att ha tagit emot frihetsmedaljen från Donald Trump. Nu uttalar sig golflegendaren för första gången.

Program från TV4