Smittspridningen skenar – bårhusen räcker inte till

Utanför bårhuset står kylvagnar parkerade på rad. De har blivit fler, i takt med att antalet döda i covid-19 också har ökat i staden.

Antalet bekräftade misstänkta fall av covid-19 har nått nya rekordnivåer här i El Paso i Texas. Ett utegångsförbud har nu införts för att försöka stoppa pandemins framfart, som redan gjort att många familjer inte får se sina anhöriga igen. 


På sjukhusen har man under den kraftiga ökningen inte klarat av att ta hand om alla patienter – som i stället har flugits till andra städer i delstaten.
Det är inte bara bårhuset och sjukhusen som har nått maxkapacitet. 
På en av stadens begravningsbyråer har trycket ökat till en nivå som de anställda aldrig varit med om tidigare. 

Vår utsända Tomas Kvarnkullen rapporterar direkt från El paso, Texas, om utegångsförbud som nu har införts för att försöka stoppa pandemins framfart.

Mer tillåtande att bli berusad kring barn

"Vi svenskar har mjukat upp vår attityd” säger IQ:s vd Karin Hagman. Företagets årliga alkoholindex visar att allt fler svenskar tycker att det är okej att bli full när barnen är med, jämfört med för tio år sedan. Och det är männen som är mer liberala,
"Stor skillnad mellan könen och trenden är att det är unga vuxna som är mer toleranta, säger Karin Hagman som ger tips på hur du kan tänka kring alkohol och barn.

Program från TV4