Extern länk
Början på sidans innehåll

Nyheterna

Senaste nytt

Idag 20:31

Misstänkt farligt föremål på parkeringsplats

Nationella bombskyddet är sedan i eftermiddags på plats på en parkeringsplats norr om Lindesberg med anledning av ett misstänkt farligt föremål. Föremålet ligger i närheten av ett bostadsområde och fem hus i närheten har fått utrymmas.

Texten uppdateras.

Läs mer

Idag 19:46

Beslutet: Pence måste vittna mot Trump

Federala domaren James Boasberg har beslutat att förre detta vice president Mike Pence måste vittna inför en jury om händelserna som ledde fram till stormningen av Kapitolium, rapporterar amerikanska medier.

Vittnesmålet, som bland annat syftar till att få klarhet i konversationer mellan Pence och Trump innan 6 januari, kommer att göras i samband med den särskilda utredning mot ex-presidenten Donald Trump och hans försök att ogiltigförklara valet 2020.

Mike Pence kan välja att överklaga beslutet och det är ännu oklart om han kommer att göra det.

Läs mer

Idag 19:16

Äldre kvinna till sjukhus – blev påbackad av plogtraktor

En kvinna i 85-årsåldern har fått föras till sjukhus efter att ha blivit påbackad av en traktor som utförde plogarbete norr om Uppsala. Det är oklart hur skadad kvinnan är.

Polisen larmades till platsen strax efter klockan sex på kvällen och har upprättat en anmälan om vållande till kroppsskada.

Läs mer
Senaste dygnet

Netflix nya taktik sågas: ”Galet”

Användare rasar • Smög ut nyheten

Netflix har presenterat sin nya metod för att få folk att sluta dela lösenord.

Stremingjättens kunder måste nu logga in på sitt "primära nätverk" en gång i månaden.
Användare som loggar in på kontot från andra nätverk kommer att blockeras och uppmanas skaffa ett eget konto.

För kunder som tycker om att titta på Netflix även då de är på resande fot måste de från den resande enheten begära en kod, som ger enheten tillgång i sju dagar.

Något officiellt uttalade har inte gjorts av bolaget – nyheten smögs ut genom en uppdaterad text under “hjälp”-funktionen på bolagets hemsida.

Användare rasar mot beslutet

På sociala medier har kritiken mot den nya metoden inte låtit vänta på sig.

En användare skriver "Galet beslut av Netflix, de känner till distansförhållande, barn på collage och fattiga människor va?" En annan skriver "Försöker de bli av med användare?" och fortsätter “dags att avsluta kontot”.

Den nya metoden väntas rulla ut globalt redan i mars. Men systemet har redan testats i Sydamerika och är enligt bolaget framgångsrikt.

I spelaren ovan: Se hur det nya beslutet tänkt att fungera.