Bästa tipsen för nyårslooken

Trots rådande omständigheter så får man göra sig fin och säga hejdå till året som gått. Och varför inte matcha naglar, läppar och doft på nyårsafton? Maxa frisyren med diadem, smycken och gärna glitter.

William Värnild, make up-artist: ”Mitt tips är att minst en gång om året rensa både badrumsskåpet och din necessär. Ska du investera i din make up-väska så är paletter ett hett tips just nu. Då får man nyanser som går bra ihop och slipper massa onödiga burkar och förpackningar. Satsa även gärna på en bra primer som bidrar till att din make up sitter och ser snygg ut hela dagen och kvällen.”

Hillewi Gottfridsson, frisör: ”Rensa även bland hårprodukter. Kom ihåg att de flesta produkter håller i 1-2 år efter att du öppnat dem (om du är osäker när du öppnat dem, lukta och känn). Kom ihåg att hårvården är alltid viktigast: bra schampo och balsam är prio ett! För styling rekommendera jag en bra basprodukt, alltså ett värmeskydd i form av en mousse, saltspray eller annan spray. Sen en fixeringsprodukt, alltså en produkt som gör att stylingen håller, till exempel vax, hårspray eller torrschampo. Med två till fyra stylingprodukter kommer du långt!”

Basprodukterna för en hållbar nyårs-make up:
o BASE OF SWEDEN PRIMER
o BEAUTY ACT BY KICKS 24H WEIGHTLESS MATTE PRIMER
o BEUTY ACT MOISTURE SERUM
o LÒRÈAL INFALLIBLE MATTIFYING BASE PRIMER
o LÒRÈAL INFALLIBLE SUPER GRIP PRIMER
o PURE SHOTS NIGHT REBOOT SERUM
o URBAN DCAY QUICK FIX PRIMER

o ARDELL FRANSAR
o YSL COUTURE COLOR CLUTCH
o LIPSTICK ARMANI NR 500
o LIPSTICK LAMCOME NR 282
o NAGELACK ESSIE NR 36,18
o PARFYM YSL LIBRE
o MASCARA LOREAL OVERSIZED EYE
o X LIPS PLUMPER BALM
o BEAUTY ACT BY KICKS
o REVITALASH HI-DEF BROW GEL
o NATHALIE BERZLIUZ, THE RIVIERA

o LIPSTICK NARS, LOVIN LIPS, DOLCE VITA
o LH COSMETICS, INTERSTELLAR COLLISION+SUPERNOVA
o LH COSMETICS LIPSTICK RED LATEX
o LH COSMETICS METALLIC MYSTERIERS II
o ELF EYESHADOW COPPER
o EYELURE FLUTTERY 3D
o BIG LASHES OH OUI MASCARA
o NAGELACK ESSIE NR 30
o LIPSTICK ARMANI 501

o SWEED LASHES IDA EKMAN
o YSL MASCARA VOLUME EFFECT BLACK
o NAGELACK ESSIE NR 60
o MAKE UP MEKKA POWDER CONTOUR PALETTE
o MAKE UP MEKKA LIQUID EYESHADOW, PENUP,DUH
o LIPSTICK NARS ORGASM, LICENSE TO LOVE
o LH COSMETICS INFINITY GLAM PLAETTE
o LIP BALM FENTY BEAUTY PINCH ME
o PARFYM VALENTINO VOGE VIVA

Produktlista Hår Hårsmycken, diadem och spännen från • Pica pica
• Headpieces by bon bon
• Ellui
• Handgjorda diadem av Tilda Reis
• Winston & Elle

Styling produkter • Noir ESSENTAL leave-in conditioner spray
• Authentic beauty concept WORKING HAIRSPRAY
• Shu Uemura Art of Hair Muroto Volume Hydro Texturising Mist SALT SPRAY
• Kérastase Chronologiste Huile De Parfum OLJA
• Batiste torrschampo
• EVO Macgyver Mousse

Här är Sveriges roligaste barn: ”Feel good-klipp"

Förra söndagen visade vi tre klipp från Instagramkontot Sveriges roligaste barn som följarna kunde rösta på. De var klipp med temat Sveriges roligaste syskon. Idag berättar och visar Sebastian, grundare av Instagramkontot @sverigesroligaste barn, vilka barnklipp som är Sveriges roligaste och varför.

Hundratals kvinnor gömmer sig från farliga ex: "Lever i fängelse utan galler"

Att tvingas bryta kontakten med alla och lämna allt man har. Det är verkligheten för 800 svenska kvinnor som flytt från våldsamma relationer och lever gömda med skyddade personuppgifter. För ett år sedan gick några av de här kvinnorna samman och startade en underjordisk motreaktion - nätverket Gömda kvinnor. Av säkerhetsskäl kan de här kvinnorna inte komma själva men vi istället gästas vi av Kerstin Weigl, journalist som följt deras arbete sedan start och Jenny Westerstrand, ordförande ROKS.

New romantic – Jan Gradvall om 80-talets guldålder för brittisk musik

1975-1985 var en guldålder för den brittiska artistfloden. Lika stark som 60-talet. Band som Eurythmics, Culture Club, Sade, Duran Duran och David Bowie ägde listorna runt om i världen. Musikjournalisten Jan Gradvall tar oss tillbaka till eran för 40 år sedan då genren new romantic tog över världen.

Så präglas Vetlanda av knivattacken: "Jobbigt att återfå vår trygghet"

På eftermiddagen i onsdags rapporterades det att flera personer skadats efter att en man gått till attack med en kniv. Sju personer skadades, flera allvarligt, och polisen grep till slut den misstänkta gärningsmannen. Senare under kvällen rubricerade polisen dådet som ett terrorbrott men drog tillbaka terrormisstanken dagen därpå. På plats är Vetlandapostens reporter Julia Löfquist och beskriver hur staden har präglats av attacken.

Kocken: Felet många gör med svartpeppar

Grunden i matlagning är inte bara råvarorna – det handlar minst lika mycket om kryddningen. Vi får besök av kocken Erik Videgard som djupdyker i tänket kring kryddor, smaksättning och varför man ska förvara sin svartpeppar i en skål i kylskåpet.

Trakasserier och tystnadskultur inom polisen: "Man tillåter det att fortsätta"

Att förebygga och förhindra brott är onekligen en av polisens viktigaste uppgifter. Men vad händer när de som ska upprätthålla lagen själva bryter mot den? Och detta samtidigt som chefer ser mellan fingrarna? Lisa Bjurwald, journalist och författare och Kerstin Dejemyr, fd polis har skrivit boken "Gärningsmannen är polis" som bygger på en granskning av många fall och intervjuer med drabbade som har kränkts, trakasserats och våldtagits inom poliskåren.