Extern länk
Början på sidans innehåll

Sveriges mästerkock

Svenska amatörkockar tävlar med sina kulinariska kunskaper inför en jury. Men ingen sitter säkert, det gäller att hela tiden prestera på topp för att få vara kvar i tävlingen.Svenska amatörkockar tävlar med sina kulinariska kunskaper inför en...

Titta på TV4 Play
Sociala medier:

Sponsorer

LöfbergsPhilipsElonLindvalls

Aujalay: Vanligaste misstaget med pasta och köttfärssås

Lagtävling med pastafokus • ”Då försvinner all smak”

Uppdaterad: Publicerad:

Sveriges mästerkock har gått in i finalveckorna, och endast 12 deltagare återstår i kampen om årets titel. Den här gången står bland annat pasta med köttfärssås på schemat, och deltagarna delas in i lag om två personer i varje, för att slänga ihop en optimal rätt.

Markus Aujalay: ”Vanligaste misstaget alla gör”

Att slänga ihop en köttfärssås kan dock vem som helst göra, resonerar juryn bestående av Markus Aujalay, Mischa Billing och Tom Sjöstedt. Så för att höja svårighetsgraden får deltagarna endast använda varje ingrediens vid ett givet tillfälle. Kryddningen måste sitta direkt med andra ord.

Och det finns ett fel många där hemma gör när det kommer till detta, menar Markus.

– Då försvinner all smak, säger han om misstaget.

Se Markus tips för en smakrik pasta med köttfärssås i klippet ovan.

Relaterat