Stark tillväxt kommande år: Problemet är att få tag på rätt kompetens

Så tror företagen om det kommande året

Många företag har gått från de mörkaste utsikterna någonsin till att se ljuset i tunneln, det visar årets Småföretagsbarometer, en undersökning av företagens framtidstro. Men de mörka molnen är, tillväxthindret och att hitta rätta kompentensen, säger Günther Mårder, vd för organisationen Företagarna. De senaste 12 månaderna har varit tuffa för många branscher, rent av outhärdligt för hotell- och restaurangnäringen och andra som bedriver verksamhet som riktar sig direkt mot konsumenter. I rädsla för en fjärde våg kommer företagen dra sig för att nyanställa och istället försöka göra ökningen på befintlig personal. Alla kan nog räkna med ett kommande arbetsintensivt år.

Stockholm Pride 2021 drar igång – detta händer i veckan

Idag drar Stockholm Pride igång och temat är "Nyckeln till frihet". Liksom förra året blir det ingen vanlig festival i år och inget pridetåg genom stan, men det kommer finnas fysiska evenemang. Vix Herjeryd, ordförande Stockholm Pride, går igenom vad vi kan förvänta oss av Pride-veckan.

Ryktet: Vaccinera dig och bli utkastad

Många asylsökande vågar inte vaccinera sig av rädsla att bli utvisade. Agneta Romin, ordförande för Flyktingruppen Falun och Anders Tegnell, statepidemiolog, om vad som hänt.

Så blir fysisk aktivitet roligt för barnen

Att barn är stillsittande är ett större problem än någonsin. Personlig tränare Mårten Nylén hänger i studion med barnen Livia, Leah och John hur man blandar lek och träning på ett kul sätt.