Deniz, 31, försvunnen i tio dagar: ”Polisen letar efter digitala spår”

31-åriga Deniz har varit försvunnen sedan 12 november. Nu söks han av hundratals militärer och frivilligorganisationerna Missing people och Fikk. Och idag började även polisen söka efter honom.
– Det är ett stort område att söka av, säger polisen till TV4Nyheterna.

Deniz ska ha gett sig iväg på en joggingtur på torsdagskvällen i förra veckan och sedan dess har ingen hört av honom.
Deniz har enligt Aftonbladet en högt uppsatt position inom den svenska militären och en chefstjänst inom Försvarsmakten. Efter att kollegor och anhöriga inte hört av Deniz på flera dagar påbörjades en massiv sökinsats och hundratals militärer och kollegor har anslutit sig till sökandet.

Vid 9-tiden på söndagsmorgonen sattes även polisen in i arbetet och de söker just nu med helikopter i ett större område runt Nackareservatet där Deniz ska ha gett sig ut för en joggingtur vid 17:30-tiden förra torsdagen. På plats finns även Missing people och Deniz anhöriga, som har gett TV4Nyheterna tillåtelse att publicera namn och bild.

Vid lunchtid på söndagen började även sökorganisationen Fikk att söka efter Deniz, med utgångspunkt på Södermalm i Stockholm.

Vädjar om tips från allmänheten

På facebook skriver Missing people: ”Vi är fortfarande jättemåna om att få in tips. Främst om Hellasgården och Sörmlandsleden mellan Nynäshamn och Stockholm. Men han kan ju också ha rört sig i andra områden”.

Vidare skriver de att Deniz har kort, mörkblont hår och är cirka 182 centimeter lång. Vid försvinnandet var han klädd i träningskläder, färgglada träningsskor och förmodligen en liten grå ryggsäck med orange snören.
Polisen säger till TV4Nyheterna att man söker i Nacka, Tyresö och delar av Sörmlandsleden. Har du sett Deniz eller kan tipsa polisen som kan hjälpa dem i sökandet – kontakta polisen på 114 14.