Extern länk
Början på sidans innehåll

Grammisgalan

Grammisgalan

Årets bästa musikprestationer firas med pompa och ståt i den svenska Grammisgalan. Det blir en stjärnsprakande afton fylld av exklusiva uppträdande och hemliga gäster samtidigt som de prestigefyllda grammisstatyetterna delas ut.En glammig och stjärnspäckad afton där Sveriges bästa artister koras.

Amie Bramme Sey och Sofia Dalén leder Grammisgalan 2022 i TV4 Play

Den 19 maj är det dags för årets viktigaste och bredaste musikfest – Grammis 2022.
Under en fullspäckad galakväll på Annexet i Stockholm ska det gångna årets
musikaliska höjdpunkter prisas i 22 kategorier. Idag presenteras årets värdpar –
journalisten Amie Bramme Sey leder galan för tredje året i rad, i år tillsammans med
komikern och programledaren Sofia Dalén.

- Grammis är en stor och prestigefylld del av svensk musik och det yttersta beviset på att en musiker gått igenom bruset. Det känns fantastiskt att få vara en del av traditionen och leda galan tillsammans med Amie, säger Sofia Dalén i ett pressmeddelande.

– 2021 var ett otroligt musikår, som jag ser fram emot att hylla under årets största musikfest i maj. Vad vore fest utan musik egentligen? Juste INGENTING! Nu firar vi!, säger Amie Bramme Sey.

FAKTA: Amie Bramme Sey

Amie Bramme Sey är en framgångsrik kulturjournalist och programledare. Tillsammans med Fanna Ndow Norrby driver hon den hyllande podcasten “Raseriet”. Amie startade sin karriär på Sveriges Radio och Aftonbladet och har även lett ett flertal andra galor, som Guldbaggen och Svenska Hjältar. Amie leder Grammisgalan i TV4 för tredje året i rad.

FAKTA: Sofia Dalén

Sofia Dalén är programledare och komiker som blivit känd genom sin populära Youtubeserie Paradrätten och humorpodden Widerström Dalen. Sofia startade sin karriär som journalist på Jönköpings-Posten och som programledare i Sveriges Radio P3. 2020 ledde Sofia Melodifestivalens eftersnack och hon syns i humorprogrammet Bäst i test och matprogrammet Benjamin’s i TV4.

Grammis 2022 sänds på TV4 Play och Sjuan torsdag den 19 maj kl 19:30.