Nyhetsprogram

Efter fem

Senaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna, Henrik och Max

”Illrar och apor används för vaccinforskning”

Djuren lämpliga för test av vaccinet mot Covid-19

I poddserien "Försöksdjuren – om liven som används i jakten på kunskap", som släpps på PodMe, berättar vetenskapsjournalisten Karin Gyllenklev om djurförsöken som görs i framtagandet av coronavaccin.

Relaterat


Björnen Lily föll i strömmen – dramatisk räddning

En lapp på en bod från Eira 4 år hittades av Peabs platschefter Magnus Bäckström och Anders Nilsson jobbade som jobbade med ett renoveringsjobb i Stockholms ström. "Fick kämpa hårt för att få upp nallen Lilly". Här berättar de om räddningsaktionen och om det glädjefyllda återseendet och fick en glad hälsning från nallens ägare Eira i direktsändning.

Snösnoppen är tillbaka

Sverigesvepet uppmärksammar jättepenisen som för femte året på raken står och väcker uppmärksamhet i en rondell strax utanför Borås. Men vem som står bakom den ståndaktige snöskulpturen är alltjämt höljt i dunkel.

Sparekonomen: ”Otrolig optimism på börsen just nu”

Börsen har rivstartat i starten av det nya året och svenskarna handlar med aktier som aldrig förr och även bopriserna har stigit rejält. Samtidigt riskerar pandemin att öka de ekonomiska klyftorna här i Sverige. Frida Bratt, sparekonom på Nordnet analyserar läget och vilka konsekvenser vi kan vänta oss av börsrusningen

Anmälde Assange för våldtäkt – tvingades löpa globalt gatlopp av hot och hat

I Kalla Fakta dokumentären "Decennium - i Assanges skugga" berättar de för första gången om händelserna som för alltid förändrat deras liv.
Nicke Nordmark, reporter på Kalla Fakta berättar hur de utsatts för hån och hat från över hela världen. Anna och Sofia hånas öppet i tv-sändningar i bland annat USA.

Rysslandsexperten: Det här är det enda som kan rädda Navalnyj

Putin-kritikern Aleksej Navalnyj hann inte mer än visa sitt pass för kontrollanten, på flygplatsen i Moskva på söndagen, innan han greps. Nu ställs han inför rätta för påstådda förskingringsbrott i Ryssland. Uppdiktade anklagelser menar putinkritikerns följare. På måndagen ställdes Navalnyj inför en domstol som beslutade att häkta honom i 30 dagar till. Fram till 15 februari 2021. Rysslandskännaren Joakim von Braun berättar vad som händer nu.

Program från TV4

Elias Ymer från hotellkarantänen: ”Saknar frisk luft”

Elias Ymer gladde sig åt att få spela tillsammans med lillebror Mikael i huvudturneringen i Australian Open, men istället har han hamnat i stenhård
karantän på ett hotellrum i Melbourne och får inte lämna det.
– Det är en ny erfarenhet aldrig varit inlåst tidigare, säger Ymer som längtar jättemycket efter att få träna och komma ut: Jag kommer att springa ut på sekunden när vi får lämna och andas frisk luft.