LasseMajas Detektivbyrå

Familjeunderhållning baserad på de älskade böckerna böckerna om LasseMajas Detektivbyrå. I huvudrollerna som Lasse och Maja syns Elis Nyström och Ellen Sarri Littorin. De två vännerna driver en detektivbyrå i Valleby och åtar sig alla möjliga fall.

Familjeunderhållning baserad på de älskade böckerna böckerna om LasseMajas Detektivbyrå. I huvudrollerna som Lasse och Maja syns Elis Nyström och Ellen Sarri Littorin. De två vännerna driver en detektivbyrå i Valleby och åtar sig alla möjliga fall.

LasseMajas Detektivbyrå är C Mores nya tv-serie för hela familjen

Det blir en mystisk och klurig jul i år. Då visar nämligen C More den nya tv-serien LasseMajas Detektivbyrå, med mysterier som aldrig tidigare har filmatiserats.

Inspelningarna av den nya familjeserien har börjat i Luleå och Boden under sommaren. I huvudrollerna som Lasse och Maja syns Elis Nyström (Panik i tomteverkstan) och Ellen Sarri Littorin (Revansch, Den inre cirkeln). De två vännerna driver en detektivbyrå i Valleby och åtar sig alla möjliga fall. De är ett framgångsrikt stöd till polismästaren, som i tv-serien spelas av Anders Jansson (Hipp Hipp, Halvvägs till himlen, Starke Man).

Serien bygger på älskade böckerna om LasseMajas Detektivbyrå, skrivna av Martin Widmark och illustrerade av Helena Willis. Varje avsnitt i tv-serien baseras på en LasseMaja-bok, vars berättelser aldrig tidigare har filmatiserats. I den första säsongen berättas historierna om Brandkårsmysteriet, Skolmysteriet, Modemysteriet, Kyrkomysteriet, Sjukhusmysteriet och Kärleksmysteriet.

LasseMajas Detektivbyrå är en serie i sex avsnitt à 44 minuter och väntas ha premiär på C More under julen 2020.


Läs om några av de andra satsningarna på högkvalitativt drama för barn och ungdomar som C More och TV4 just nu gör


Robssons. En robcom för hela familjen med Helena af Sandeberg, Linus Wahlgren, Victor Beer och Elisabeth Drejenstam Papadogeorgou i huvudrollerna. Premiär hösten 2020 på C More.


Sommarön. Ett ungdomsdrama om vänskap, kärlek, och äventyr på sommarkollot Sommarön. Serien är skapad av Michaela Hamilton och Fanny Ekstrand som låg bakom SVT-succén Eagles. Molly Nutley står för regi. Förväntad premiär 2021.


Ture Sventon. Den första säsongen om Ture och Bermudatriangelns hemlighet blev en tittarsuccé och i januari offentliggjordes att en andra säsong befinner sig i utveckling.

Stjärnspäckat i tv-serien LasseMajas Detektivbyrå på C More

Det är dags för nya mystiska fall i staden Valleby när nya familjeserien LasseMajas Detektivbyrå har exklusiv C More-premiär den 4 december. Skådespelaren och komikern Anders Jansson, som spelar polismästaren, får bland annat sällskap av Elis Nyström, Ellen Sarri Littorin, Sussie Eriksson, Shebly Niavarani, Clara Henry och Philip Oros.