Fotografen som dokumenterar pandemins hjältar

Se otroliga bilderna inifrån vården

Sjukhusfotografen Klas Sjöberg dokumenterar just nu dom som jobbar med covidvård på Norrlands universitetssjukhus. Han har hunnit fotografera drygt 120 personer och fler ska det bli, i projektet Pandemic heroes.

Som sjukhusfotograf kallas han in när det ska dokumenteras på sjukhuset. Det kan handla om att fota ovanliga utslag, en operation, eller en käkprotes som ska provas ut.

Men när den vanliga sjukvården gått lite på halvfart under pandemin så startade Klas projektet Pandemic heroes, som till en början bara skulle göras i liten skala.

– Jag sitter på insidan och har kontakt med dem som jobbar mitt i pandemin. Jag har tillgång till dem, då kom idén att jag måste göra det här. Det ska bli ett tidsdokument, säger Klas Sjöberg.

Se bilderna på pandemins hjältar i spelaren ovan.

Då återvänder äntligen Vänner-gänget till tv-rutan

Hela originalgänget från superhyllade 90-talskomedin ”Vänner” gör snart efterlängtad återkomst i tv-rutan. Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry och David Schwimmer är med i en återföreningen. Tyvärr handlar det dock inte om en helt ny säsong av tv-serien. Streamingtjänsten HBO Max har nämligen avslöjat att det istället endast är ett specialavsnitt som släpps 27 maj. Mattias Bergqvist, tv-kritiker på Expressen, berättar allt vi vet om återföreningen och vilka storsummor skådespelarna dragit in genom åren.