Extern länk
Början på sidans innehåll

Nyheterna

Senaste nytt

Idag 13:46

Två döda och flera skadade i knivattack i Lissabon

Två personer dödades och flera skadades i en knivattack mot ett islamiskt centrum i Portugals huvudstad Lissabon, uppger polisen, enligt AFP.

– Attacken gjorde att flera personer skadades och för tillfället två döda, sade polisen.

En misstänkt gärningsman är gripen.

Läs mer

Idag 13:38

Terrorhotnivån i Nordirland höjs inför Biden-besök

Den brittiska regeringen höjde på tisdagen terrorhotnivån i Nordirland till "allvarlig", inför ett väntat besök av USA:s president Joe Biden för att markera 25-årsdagen av ett fredsavtal, rapporterar AFP.

Den inhemska spionbyrån MI5 bedömmer att hotet har gått från "betydande" till "allvarligt", vilket betyder att en incident bedöms som "mycket sannolikt", sa Nordirlands sekreterare Chris Heaton-Harris.

Läs mer

Idag 13:19

S: Priskommission ska pressa livsmedelskedjan

Socialdemokraterna föreslår att det inrättas en priskommission som ska hålla koll på matpriserna, och den ska ta sikte på hela livsmedelskedjan.

– Vi föreslår att regeringen omedelbart inrättar en priskommission på livsmedel, säger Mikael Damberg, ekonomisk-politisk talesperson för Socialdemokraterna.

Relevanta myndigheter och konsumenter ska vara med i kommissionen också, förutom livsmedelsproducenterna och regeringen.

Läs mer
Senaste dygnet

Tio döda i masskjutning i Los Angeles – skytten på fri fot

Minst tio skadade • Motivet till dådet okänt

Minst tio personer har skjutits ihjäl i staden Monterey Park nära Los Angeles i Kalifornien, USA Det uppger polisen vid en pressträff. Enligt medieuppgifter ska många vara skadade.

Videoklipp i sociala medier visar poliser och räddningspersonal på plats. Skadade personer har förts till flera sjukhus i området.

Skytten en man

Skottlossningen ska ha inträffat under ett firande av det kinesiska nyåret, i ett område där många asiatiska företag har sin verksamhet.

Det är inte känt om någon misstänkt har gripits. Skytten är enligt polisen en man.

Se polisens pressträff – i spelaren ovan

TT/TV4 Nyheterna