Nyhetsprogram

Efter fem

Senaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna, Henrik och Max

Diego Maradona död: ”Den allra största någonsin”

Fotbollslegendaren Diego Maradona har avlidit, 60 år gammal.

”Han är en av de allra största, och han lämnade ingen oberörd”, säger Olof Lundh, krönikör Fotbollskanalen. ”Han har visat så många sidor av sig själv, både på och utanför planen, helar Argentina är i sorg”, säger programledaren Anna Brolin.

Relaterat


Björnen Lily föll i strömmen – dramatisk räddning

En lapp på en bod från Eira 4 år hittades av Peabs platschefter Magnus Bäckström och Anders Nilsson jobbade som jobbade med ett renoveringsjobb i Stockholms ström. "Fick kämpa hårt för att få upp nallen Lilly". Här berättar de om räddningsaktionen och om det glädjefyllda återseendet och fick en glad hälsning från nallens ägare Eira i direktsändning.

Snösnoppen är tillbaka

Sverigesvepet uppmärksammar jättepenisen som för femte året på raken står och väcker uppmärksamhet i en rondell strax utanför Borås. Men vem som står bakom den ståndaktige snöskulpturen är alltjämt höljt i dunkel.

Sparekonomen: ”Otrolig optimism på börsen just nu”

Börsen har rivstartat i starten av det nya året och svenskarna handlar med aktier som aldrig förr och även bopriserna har stigit rejält. Samtidigt riskerar pandemin att öka de ekonomiska klyftorna här i Sverige. Frida Bratt, sparekonom på Nordnet analyserar läget och vilka konsekvenser vi kan vänta oss av börsrusningen

Anmälde Assange för våldtäkt – tvingades löpa globalt gatlopp av hot och hat

I Kalla Fakta dokumentären "Decennium - i Assanges skugga" berättar de för första gången om händelserna som för alltid förändrat deras liv.
Nicke Nordmark, reporter på Kalla Fakta berättar hur de utsatts för hån och hat från över hela världen. Anna och Sofia hånas öppet i tv-sändningar i bland annat USA.

Rysslandsexperten: Det här är det enda som kan rädda Navalnyj

Putin-kritikern Aleksej Navalnyj hann inte mer än visa sitt pass för kontrollanten, på flygplatsen i Moskva på söndagen, innan han greps. Nu ställs han inför rätta för påstådda förskingringsbrott i Ryssland. Uppdiktade anklagelser menar putinkritikerns följare. På måndagen ställdes Navalnyj inför en domstol som beslutade att häkta honom i 30 dagar till. Fram till 15 februari 2021. Rysslandskännaren Joakim von Braun berättar vad som händer nu.

Program från TV4

59 år gammal hit gör succé i Sverige: ”Den sätter sig direkt”

En 59-årig gammal dansk hitlåt gör plötsligt succé på Spotifys virala 50-lista. Anledningen till att den skenar på listan är regissören Tomas Alfredsson förtjänst, säger manusförfattaren Rickard Ulvshammar som berätta att han spelade den om och om igen när han skrev manus till nya Jönssonligan. ”Man blir aldrig trött på den”

Turistländer hoppas på vaccinpass i EU: ”Resebranschen är rent desperat”

När vaccinationerna nu kommit igång så finns förhoppningar om ett särskilt vaccin-pass. EU-minister Hans Dahlgren (S) berättar om frågan om vaccinpass ska diskuteras på kvällens EU-toppmöte. Resebranchen skriker efter lättnader, säger Per J Andersson, resetidningen Vagabond. Men Mikael Sandlund, ordf. i Svenska Läkaresällskapets delegation för medicinsk etik, varnar svenska läkarsällskapet för risker med ett vaccinpass.