Extern länk
Början på sidans innehåll

Nyheterna

Hon hjälper utsatta med akut städhjälp: ”Många människor kämpar”

Finsk influencer kommer till undsättning • "Jag vet hur det känns"

Uppdaterad: Publicerad:

Psykisk ohälsa kan bidra till att många inte orkar hålla sitt hem rent. Auri Kananen från Finland som arbetade på en städfirma blev uppmuntrad av sina vänner att ladda upp korta filmer om städning på sociala medier.

I dag har hon miljontals följare och får dagligen mejl från personer runt om i världen som behöver hjälp med sina stökiga hem som ofta uppstått efter personliga tragedier eller psykisk ohälsa. Nu är hon i Sverige.

– Alla kämpar i något skede i sitt liv. När jag var yngre led jag av depression, så jag vet hur det känns när du inte är okej. När du mår dåligt bryr du dig inte om det finns skräp på golvet. Ibland vill du inte leva, så då spelar det ingen roll om ditt hem är stökigt.

För ett tag sedan blev hon kontaktad av en kvinna från södra Stockholm, som efter en familjetragedi tappade kontrollen över sitt liv och sitt hem.

– Det var så fint. När jag kom hit började kvinnan gråta. Hon kunde inte förstå att jag var här. Vi kramades, det var så fint. Hennes man misshandlade henne så hon fick missfall. Det var en sorglig historia.

Trots att Auri möter personer som bär på en mörk bakgrund, har hon ändå en positiv attityd och tror att städning kan vara en början till ett bättre välmående.

Se hela inslaget i spelaren ovan.