Extern länk
Början på sidans innehåll

Nyhetsmorgon

Nyhetsmorgon

Direktsänt morgonprogram. Nyheter varvas med fördjupande diskussioner, bevakning av de senaste trenderna, personliga intervjuer, kultur och sport.Direktsänt morgonprogram. Nyheter, diskussioner & intervjuer.

Janne levde som hemlös i flera år – ”Var osynlig”

Blev bostadslös efter vräkning • Berättar om utanförskapet

Antalet vräkningar ökar och fler riskerar att hamna i hemlöshet, det visar en rapport som presenteras idag av Sveriges stadsmissioner. Janne Wahlin levde som hemlös i flera år. Han berättar att han under den tiden hamnade utanför samhället på många sätt.

– Man har ingenstans att sova, ingenstans att tvätta sig, ingenstans att byta kläder eller ta vägen. Efter ett tag ser man ju inte så fager ut. Och folk vill inte ha med en att göra. Man blir liksom osynlig, säger han.

Janne blev bostadslös efter en vräkning och han berättar att det var fler olika faktorer som bidrog till att han hamnade där.

Idag har Janne en bostad. Han fick hjälp av socialtjänsten och har en försöksbostad där han får bo så länge han sköter sig och betalar hyran. Det var avgörande för att kunna ta sig ur hemlösheten, berättar Janne Wahlin.

Hör hela Jannes berättelse i spelaren ovan.

Fler riskerar att bli hemlösa – "Många olika orsaker"

Fler riskerar att bli hemlösa – "Många olika orsaker"

Ny rapport: ”Antalet hemlösa barnfamiljer har fördubblats”

Ny rapport: ”Antalet hemlösa barnfamiljer har fördubblats”