Extern länk
Början på sidans innehåll

Nyhetsmorgon

Nyhetsmorgon

Direktsänt morgonprogram. Nyheter varvas med fördjupande diskussioner, bevakning av de senaste trenderna, personliga intervjuer, kultur och sport.Direktsänt morgonprogram. Nyheter, diskussioner & intervjuer.

”SD kan inte svära sig fria från kopplingen till Paludan”

Kommentator på SD:s kanal Riks finansierade koranbränningen

Rasmus Paludans koranbränning har inte bara väckt protester i Turkiet utan även blivit en diskussion om svensk yttrandefrihet och om SD:s eventuella koppling till Paludan.

Chang Frick, som bland annat är kommentator på SD:s kanal Riks, var den som betalade för Paludans demonstrationstillstånd. Ann Tiberg politisk kommentator på TV4 menar att hans roll i kanalen gör att han kan kopplas till SD.

– De kan inte svära sig fria från kopplingen. De säger att han är inte sverigedemokrat och han är inte förtroendevald så det kan de svära sig fria ifrån, säger Ann Tiberg, politisk kommentator på TV4.

Jimmie Åkesson (SD) och Riks ansvariga utgivare, Dick Erixon, menar att Chang Frick inte har någon koppling till SD överhuvudtaget.

– SD har ett stort behov att markera distans så att inte bilden sätter sig att det är de som har finansierat det här, säger Ann Tiberg.

Se Ann Tibergs analys i spelaren ovan.

Tiberg om PM Nilssons avsked: ”Ger lite andrum – ett mindre bekymmer”

Tiberg om PM Nilssons avsked: ”Ger lite andrum – ett mindre bekymmer”