Extern länk
Början på sidans innehåll

Påskkravallerna

Påskkravallerna

Här samlar vi all nyhetsrapportering om upploppen efter högerextremisten Rasmus Paludans koranbränningarHär samlar vi all nyhetsrapportering om upploppen efter högerextrem...

Leif GW:s skarpa kritik mot polisen: ”Usel ledning”

Uttalar sig om påskkravallerna • Skickar syrlig passning till rikspolischefen

Uppdaterad:Publicerad:

Påskhelgen har präglats av upplopp och våldsamma sammandrabbningar mellan polis och demonstranter i flera svenska städer. Det var i samband med att den danske högerextrema politikern Rasmus Paludan skulle utföra sina tillståndsbeviljade koranbränningar som de våldsamma scenerna utspelade sig, och polis och räddningstjänst attackerades. 26 poliser och 14 privatpersoner skadades, ett 20-tal polisbilar förstördes och patruller utsattes för stenkastning.

GW riktar hård kritik mot polisen efter påskkravallerna

Upploppen har väckt starka reaktioner från olika håll. I onsdagens Nyhetsmorgon uttalade författaren och kriminologen Leif GW Persson sig om helgens våldsamma upplopp runt om i Sverige och han riktade skarp kritik mot polisens hantering av händelserna.

– Paludans syfte var att dra i gång det här skeendet, med tanke på hans historik i både Danmark och i Sverige, så borde polisen ha varit medvetna om det, men han har ändå fått sina tillstånd, han borde inte ha haft dem, säger Leif GW Persson.

Nyhetsmorgon har sökt Polismyndigheten och rikspolischef Anders Thornberg för en medverkan i programmet, men de avböjde förfrågan.

I spelaren ovan: Hör GW:s sågning mot polisen efter våldsamma upploppen.

Relaterat
GW: Paludans syfte var att dra igång det där – inte att uttrycka åsikt

GW: Paludans syfte var att dra igång det där – inte att uttrycka åsikt

Påskkravallerna – det här har hänt

Påskkravallerna – det här har hänt