Årets första vin avsmakas - vinskola med Maya

Idag är det den tredje torsdagen i november, något som betyder att det är god tid att avnjuta årets skörd av Beaujolais Nouveau.

Vinet Beaujolais Nouveau är vin från Frankrike. Maya Samuelsson håller i vinskola och programledarna får smaka och leta efter sin favorit.
Här är listan:

De tre Beaujolais som släpps på bolaget imorgon, Årets vin!

Pardon Beaujolais Nouveau 2020
Frankrike, Beaujolais
Gamay
89:-
Nr 96067

Beaujolais-Village Nouveau Vin Nature 2020
Frankrike, Beaujolais
Gamay
129:-
Nr 90081

Beaujolais Nouveau Domaine Jean Foillard 2020
Frankrike, Beaujolais
Gamay
149:-
Nr 95057

En av de 10 cruviner som har högst staus i området. Ett ”vanligt” rött vin från Beaujolais.

Morgon Côte du Py Jean Foillard 2018
Frankrike, Beaujolais
Gamay
319:-
Nr 95222

Tipsen som räddar sportlovet

Sportlovsveckorna är i full gång och många hoppas på utelek i snö och skidbackar, men ibland sätter vädret stopp och det blir inomhusaktiviteter på schemat istället. Men vad ska man hitta på då? Svaret på den frågan har vår prylexpert Åsa Wallenrud!

Maya tipsar om champagne till maten

När stjärnkocken Håkan Thörnström bjuder på fisk och skaldjur tar sommelier Maya Samuelsson fram de stora kanonerna och tipsar om champagne som matvin.

Stilfulla herrplagg för en smart garderob

Dags för mode med Sara och Gorjan! Vi ska titta på tidlösa klassiker för en smart garderob. Gorjan Lauseger, stylist och kreativ konsult, visar sina bästa tips för herrar.

Så räddar du din torra vinterhud

Har din hud blivit torr och fnasig i vinterkylan? Då är du inte ensam. Hudterapeut Sofia Mellström tipsar om vad du kan göra och vilka produkter som fungerar. Som en bonus får du receptet på en egen ansiktsmask!

Så håller du stilen i snön

Det finns inget dåligt väder, men hur ska vi klä oss nu när snön ligger tjock på marken och temperaturen krupit ner under nollan? Det vet stylisten Frida Zetterström!

Så får du ordning i garderoben

Ett nytt år inbjuder gärna till att vädra ut det gamla och få ordning i gömmorna. Stylisten Emilia De Poret ger handfasta tips till den som vill ägna dagen åt att rensa i garderoben.

Tips på bästa bubblet till nyår

Nyårsafton innebär fest och bubbel, men hur serverar man champagnen på bästa sätt? Och i vilka glas?
Sommelier Maya Samuelsson hjälper oss.

Bästa tipsen för nyårslooken

Trots rådande omständigheter så får man göra sig fin och säga hejdå till året som gått. Och varför inte matcha naglar, läppar och doft på nyårsafton? Maxa frisyren med diadem, smycken och gärna glitter.

Så klär du dig julfint – stylistens tips för en harmonisk jul

Julens högtidsdagar närmar sig med stormsteg och det blir en annorlunda jul för många i år. En mindre och mer stillsam jul, kanske. Hur ska man tänka kring garderoben i år? Det vet stylisten Sara Sadeghi, som slår ett slag för en mer harmonisk jul. Här är alla kläderna hon visade upp i Nyhetsmorgon.