”Här säger Trump något oerhört skrämmande”

Marcus Oscarsson om gårdagens protester i Washington och det efterföljande kaos som råder.

Toppolitiker fick fly hals över huvud när Kapitolium stormades.

- Hade det här skett i ett annat land i världen hade USA fördömt detta som en statskupp, säger Marcus Oscarsson i Nyhetsmorgon.

Relaterat


Mer tillåtande att bli berusad kring barn

"Vi svenskar har mjukat upp vår attityd” säger IQ:s vd Karin Hagman. Företagets årliga alkoholindex visar att allt fler svenskar tycker att det är okej att bli full när barnen är med, jämfört med för tio år sedan. Och det är männen som är mer liberala,
"Stor skillnad mellan könen och trenden är att det är unga vuxna som är mer toleranta, säger Karin Hagman som ger tips på hur du kan tänka kring alkohol och barn.

Bernies miljonaffär efter succén med vantarna

Bilden på den amerikanska senatorn Bernie Sanders, där han i vantar och parkas sitter vid Joe Bidens presidentinstallation, blev snabbt en internetsuccé.
Nu har fotot på den 79-årige senatorn tryckts upp på en mängd t-shirtar och andra prylar, som sålts till förmån för välgörenhet i hans hemdelstat Vermont.

Här är årets Majblomma 2021

- Det är en mix av favoritfärg och djur, förklarar 12-årige Mohammed Tepeku från Göteborg som varit med och designat blomman.
Tove Lindahl Greve är generalsekreterare för Majblomman och berättar mer om syftet med försäljningen. Speciellt för i år är att förra årets blomma kommer att säljas i fysisk form i år.
- Vi har sparat alla majblommor från 2020, som man kan sälja genom webbutiker i år, säger Tove.

Marcus Noterius blir levande begravd: ”Jag skakar – otroligt läskigt”

Just nu utbildas poliser och fjällräddare i de jämtländska fjällen för att dom snabbt och effektivt ska kunna rädda människor som hamnat under en lavin eller på annat sätt hamnat i nöd på fjället. Och på plats i jämtländska Gräftåvallen har vi Marcus Noterius som får testa på hur det är att bli levande begravd i snön.