Extern länk
Början på sidans innehåll

Nyheterna

Senaste nytt

Idag 23:00

Flera döda i trafikolycka i Tyskland

Minst sju personer har omkommit i en svår trafikolycka i det tyska förbundslandet Thüringen på lördagseftermiddagen, meddelar polis.

Ytterligare flera personer har skadats allvarligt i olyckan som inträffade mellan städerna Schönstedt och Bad Langensalza, rapporterar mediebolaget MDR.

Det är oklart vad som orsakade en kollision mellan tre bilar som totalförstördes. En omfattande brand skapade ett giftigt rökmoln, och trafiken spärrades helt av på landsvägen.Läs mer

Idag 22:04

Stora demonstrationer i Israel

Tiotusentals israeler samlades under lördagskvällen för att hålla liv i protesterna mot högerregeringens juridiska reformer – som anses hota högsta domstolens oberoende och därmed landets demokrati.

– Det kommer sluta med att vi vinner, för det här är inte något vi kan leva med. Vi kan inte leva i en stat som inte är demokratisk, så vi är redo att slåss till slutet. Vi är beredda att betala det högsta priser för att vinna det här, säger en av demonstranterna till AP.

Foto: (AP Photo/Tsafrir Abayov)

Den israeliske premiärministern, Benjamin Netanyahu, meddelade i måndags att lagförslaget “pausas“. Demonstranterna vill dock hålla fortsatt press på landets ledning, tills planerna på att ge regering och riksdag makt över högsta domstolen stoppas.

Läs mer

Idag 20:45

Betydande lavinfara i fjällen

Risken för laviner är betydande i den nordligaste delen av fjällkedjan, i Abisko-Riksgränsenområdet och kring Kebnekaise.

Betydande lavinfara motsvarar 3 på en femgradig skala.

"Även om situationen inte på långa vägar är lika allvarlig som i Nordnorge så har vi ett farligt snötäcke även i en del områden som ligger nära den norska gränsen, exempelvis Kirunafjällen", säger Mattias Tarestad vid Naturvårdsverkets lavinprognostjänst i ett
pressmeddelande.

Läs mer
Senaste dygnet

Molnen stoppade inte entusiaster – här kunde solförmörkelsen ses

”Den ser ut som en tjock smily”

Under tisdagen, mitt på dagen vid 12-tiden, var det så kallad partiell solförmörkelse i Sverige, alltså då månen hamnar i vägen för solen.

Men förutsättningarna för att se dagens förmörkelse var inte de bästa. Molnen skymde det mesta av fenomenet på flera håll i landet. Trots det fanns det dom som väntade på att solen skulle komma fram så att fenomenet kunde skådas. TV4 Nyheterna besökte Tycho Brahe Observatoriet utanför Malmö där entusiaster hade samlats.

Och plötsligt vid lunchtid sprack det upp och den delvis skymda solen tittade fram, till mångas förtjusning.

– Den ser ut som en tjock smily. Den är jättefin, sa Ann Sidbrant, en av dem som lyckades se solförmörkelsen.

Se bilderna på den partiella solförmörkelsen i klippet ovan

Solförmörkelsen: ”Dröjer länge innan liknande inträffar”

Solförmörkelsen: ”Dröjer länge innan liknande inträffar”

Här slocknar solen i Antarktis – se spektakulära fenomenet

Här slocknar solen i Antarktis – se spektakulära fenomenet