Luleå mästare igen efter stor dramatik

Luleå är svenska mästare i ishockey igen. Efter stor dramatik i den tredje finalen mot Brynäs klev Petra Nieminen fram och frälste Luleå.

Men det var Brynäs som började bäst. Hela slutspelts kanske hetaste spelare Josefin Bouveng gav också gästerna ledningen två gånger om innan Luleå skulle vakna till liv.

Det skulle dröja fram till sista minuterna av den andra perioden innan Luleå kunde spräcka målnollan. Noora Tulus gled förbi ett helt försvar och satte pucken i när bakom landsmaninnan Eveliina Suonpää.

I den tredje perioden låg hemmalaget på för en kvittering. Vivi Vainikka med en soloprestation och pucken i nät fram till 2-2.

Tre perioder räckte in för att skilja lagen åt. I förlängningen kom avgörandet för Luleå. Petra Nieminen helt på egen hand mellan benen på målvakten. SM-guldet till Luleå för tredje gången i rad.

Luleå en seger från semifinal

Luleå är bara en match från semifinal efter att besegrat Skellefteå i den femte kvartsfinalen. Norrbottningarna vann den griniga matchen med 5-1.

Rögle klart för semifinal

För första gången i klubbens historia är Rögle klart för semifinal. Det efter en övertygande insats i kvartsfinalserien mot Frölunda.

Nytt VM-guld till lag Edin

Sverige med lag Niklas Edin har bärgat sitt sitt tredje raka VM-guld. I finalen i Kanada besegrade lag Edin Skottland med 10-5 i Kanada.

Kulusevski och Isak målskyttar igen

Dejan Kulusevski hittade nätet igen för sitt Juventus som hemmaslog Genoa med 3-1. I Spanien ville inte Alexander Isak vara sämre, anfallaren gjorde mål efter fem raka mållösa matcher i ligan för Real Sociedad som spelade 2-2 på Mestalla mot Valencia.

Publikfest i Texas - president Biden kritisk

Närmare 40 000 baseball-fans fyllde Texas Rangers hemmaarena i staden Arlington under MLB- premiären på måndagen. Match blev det första sporteventet i Nordamerika att tillåta full publikkapacitet sen coronapandemin startade.

Blackstenius sköt Häcken till cupfinal

Stina Blackstenius blev stor matchhjälte när hon gjorde matchens enda mål i semifinalen mot Rosengård. Nu väntar Eskilstuna i finalen för göteborgarna som kan försvara cuptiteln från 2019.

Villa Lidköping svensk mästare

I en högdramatisk final i Uppsala blev Villa-Lidköping svensk mästare för andra gången, efter en förlängnings-rysare mot AIK.

Mammor i Skara stöttar Olsson

För två veckor sen valde Skurus poängdrottning Ulrika Olsson att bryta med sin klubb - mitt under slut-spelet. Och det efter att hon känt sig åldersdiskriminerad i en kontraktsförhandling med Skuru. Och nu får hon stöd från rivalen.

Sportåret 2020

2020 var ett märkligt år. Inte minst för idrotten. Vi har låtit våra profiler minnas tillbaka. Vad minns man från idrottsåret.