Don't stop the music

Under två livesända timmar fyllda med musik leder Sarah Dawn Finer och Martin Stenmarck musikgalan ”Don't stop the music”. Kvällen arrangeras av Insamlingsstiftelsen Svenska Musikfonden som arbetar för att stötta alla i musikbranschen som på olika sätt drabbats av pandemin.

Under två livesända timmar fyllda med musik leder Sarah Dawn Finer och Martin Stenmarck musikgalan ”Don't stop the music”. Kvällen arrangeras av Insamlingsstiftelsen Svenska Musikfonden som arbetar för att stötta alla i musikbranschen som på olika sätt drabbats av pandemin.

Miljonpublik såg galan Don't Stop The Music i TV4

PROGRAMINNEHÅLL
På lördagskvällen visades den stora musikgalan Don't Stop The Music i TV4 med artister som First Aid Kit, Lars Winnerbäck, Tommy Körberg, Helen Sjöholm, Zara Larsson m.fl.
- Livemusiken är saknad och älskad, säger Jonathan Nordin, exekutiv producent.

- Enligt preliminära siffror från MMS sågs galan direkt i TV4 av i snitt 900 000 tittare. Just nu arbetar vi med att sammanställa den totala tittningen (digitalt och timeshit) men vi firar redan nu att galan toppade med siffror på 1 195 000 linjära tittare, säger Jonathan Nordin, exekutiv producent på TV4.

Programledare för kvällen var Sarah Dawn Finer och Martin Stenmark. Under helgen har flera musikframträdanden hyllats och delats i digitala kanaler. 

- Livemusiken är saknad och älskad av många. Tommy Körberg, Helen Sjöholm och Peter Jöbacks musikalhyllning är ett av klippen som under helgen delats tusentals gånger i sociala medier. Våra programledare Sarah och Martin tillsammans med alla artister gör en strålande insats under kvällen, fortsätter Jonathan Nordin. 

Senare i veckan kommer MMS siffror för ”total reach”. Men redan nu vet vi att söndagens repris i TV4 hade ett snitt på 175 000 tittare.

"Svenska folket har swishat in över 3 miljoner kronor"

Under galan gick startskottet för insamlingsstiftelsen ”Svenska Musikfonden” som, med stöd av insamlade medel, har till syfte att stötta, främja och utveckla svenskt musikliv. I veckan som kommer sammanställs resultatet av insamlingens första period.

- Vi går just nu igenom alla siffror men vi är jätteglada att redan nu kunna meddela att svenska folket har "swishat" in strax över 3 miljoner kronor som vi vet kommer göra stor nytta för så många utsatta i denna kris, säger David Stenmarck, ansvarig för insamlingsstiftelsen Svenska Musikfonden.

- Det är en fantastisk start på insamlingen som kommer pågå hela året. Det är många företag som har hört av sig och vill hjälpa till. Responsen har varit otrolig, fortsätter Stenmark.

Det går fortsatt att stödja stiftelsen. Läs mer på: https://www.dontstopthemusic.se/


Musikgalan ”En kväll för musiksverige - Don't Stop The Music” produceras av produktionsbolaget Grumpy av producenterna Mats Jankell och Mikael Gordon Solfors.


Artister som medverkade i Don't Stop The Music 2021

Martin Stenmark - Blinding Lights

Under galan "Dont Stop The Music" så hyllas det svenska musikundret. Svenska låtskrivarna Max Martin och Oscar Holter har skrivit Weeknds "Blinding Lights". Här framför Martin superhiten.

Privata initiativ räddar den svenska klassiska musiken

Violinisten Daniel Lozakovich är en världsberömd svensk violinist. Daniel, Fabian Düberg och många andra inom den klassiska musiken kan musicera tack varje bidrag från privata givare. En av dem är Anders Wall som skapat en stiftelse för att stötta talanger inom bland annat musik.

Zara Larsson klar för TV4-programmet

Det står nu klart att även Zara Larsson, Miriam Bryant, Loreen, Mariette, kören Get Up Soul Choir och Mikael Tornving kommer uppträda på musikgalan ”Don't stop the music” som sänds på TV4 nu på lördag den 30 januari.

Don't stop the music - Officiell trailer

Följ med när artister som Tomas Ledin, Molly Sandén, Lars Winnerbäck och First Aid Kit m.fl. samlas för att stötta musiksektorn som drabbats hårt av pandemin. Galan arrangeras av Svenska musikfonden och leds av Sarah Dawn Finer och Martin Stenmarck.

TV4 sänder musikgalan ”Don't stop the music”

Under två livesända timmar fyllda med musik leder Sarah Dawn Finer och Martin Stenmarck musikgalan ”Don't stop the music” från anrika Hamburger Börs i Stockholm. Kvällen arrangeras av Insamlingsstiftelsen Svenska Musikfonden som arbetar för att stötta alla i musikbranschen som på olika sätt drabbats av pandemin. För många scenografer, ljudtekniker och musiker har möjligheterna att försörja sig försvunnit helt.