Så svarar regeringen efter V:s hyresultimatum

Bjuder in bostadsmarknadens parter till att diskutera förslag om marknadshyror

Vänsterpartiets frist till statsminister Stefan Löfven har gått ut. Strax innan svarade regeringen på V-kraven med att bjuda in bostadsmarknadens parter för att diskutera de omdebatterade hyresförslagen.

Frågan är om det räcker för att V inte ska gå vidare och försöka få till ett misstroende mot regeringen. Kraven från V är att regeringen lägger utredningsförslaget om fri hyressättning i nyproduktion åt sidan eller inleder förhandlingar, där Hyresgästföreningen ingår. Annars går V vidare.

Johansson kommenterar

Justitieminister Morgan Johansson (S) försöker i en skriftlig kommentar till TT möta ett av V-kraven – det om förhandlingar med Hyresgästföreningen:

”Utredningen har gått på remiss. Vi kommer nu också att bjuda in parterna på bostadsmarknaden – Hyresgästföreningen, Fastighetsägarna och SABO – under remisstiden för att diskutera förslagen”, skriver Johansson.

V vill ännu inte kommentera om de är nöjda med svaret från regeringen. Svaret kommer på den pressträff Vänsterpartiet bjuder in till klockan 11 med anledning av att den satta tidsfristen till regeringen har gått ut.

Mer om nyheten i inslaget ovan.