Extern länk
Början på sidans innehåll

Nyheterna

Senaste nytt

Igår 23:29

Beskedet: Donald Trump åtalas

USA:s tidigare president Donald Trump åtalas, bekräftar hans advokat för nyhetsbyrån AP.

Läs mer

Igår 22:57

Turkiet röstar ja till finskt Natomedlemskap

Turkiets parlament röstar ja till ett finskt medlemskap i Nato.

Läs mer

Igår 22:52

Detonation på Rosengård – bombskyddet på väg

Polisen i Malmö har under kvällen fått in flera larm om en hög smäll på Rosengård, skriver polisen. Patrull på plats konstaterade att något har detonerat och att fönsterrutor skadats i samband med explosionen.

Ingen skadad person har anträffats i nuläget, skriver polisen på sin hemsida.

Nationella bombskyddet är på väg till platsen som är avspärrad.

Läs mer
Senaste dygnet

Ny sjukdom sprids och dödar koraller: ”De överlever inte”

Hotar i thailändska vatten

Korallreven i Thailand är hotade av klimatförändringar och övergödning. Nu har de också drabbats av en obotlig sjukdom. Den sprids över allt större områden och forskarna vet inte hur de ska stoppa den.

Det ser ut som gula fläckar, eller gula band. Sjukdomen som nu hotar korallreven kallas yellow band diesese och det är en bakterie som ligger bakom.

Korallerna är djur som lever i stora kolonier. De är redan stressade av allt varmare vatten och föroreningar från utsläpp. Det gör att deras immunförsvar är svagt, och bakterierna har lätt att infektera. Sjukdomen har redan tagit död på koraller på en yta som motsvarar över 340 fotbollsplaner och det infekterade området bara växer.

Sen många år tillbaka har sjukdomen även fäste i Karibien där den dödar allt fler koraller. Nåt som gör att de fiskar som lever i korallskogarna förlorar sin mat eller sina gömställen. Så också nu i Thailand där det lokala fisket slås ut.

I spelaren ovan: Så ser sjukdomen ut