Extern länk
Början på sidans innehåll

Kriget i Ukraina

Kriget i Ukraina

Här samlar vi all rapportering om Rysslands invasion av Ukraina.Här samlar vi all rapportering om Rysslands invasion av Ukraina.

Löftet från EU: Ska utbilda 30 000 ukrainska soldater

Samtidigt hotar Putin på nytt: ”Moskva är redo att svara på varje aggression”

Samma dag som halva EU-kommissionen besöker Kiev i Ukraina hotar Rysslands president Putin med ett "krig utan stridsvagnar" och säger att Ryssland har medel att svara - vilket kan tolkas som kärnvapen.

Vi sänder inte stridsvagnar till deras gränser, men vi har något som vi kan svara med och det handlar inte bara om att använda pansarfordon. Alla måste förstå detta, mullrade den ryske presidenten vid ett tal i Volgograd på torsdagen.

Delegationen från EU kom med flera löften till Ukraina vid sitt besök, bland annat att utbilda 30 000 ukrainska soldater under 2023.

Rysk offensiv väntas

Toppmötet i Kiev handlar också om hur Ukraina snabbt ska bli redo för medlemskap i Unionen. Den ukrainska regeringen hoppas på medlemskap inom två år, men det pågående kriget är ett stort hinder och landet förbereder sig nu för en ny rysk offensiv.

– Vi vet att Ryssland samlar sina styrkor i ett försök att hämnas, inte bara på Ukraina, utan också på det fria Europa och den fria världen, säger Ukrainas president Volodymyr Zelensskyj.

Se mer om EU-kommissionens toppmöte i Ukraina i klippet ovan

”Förbereder maximal upptrappning”

”Förbereder maximal upptrappning”

Ryssland förbereder ny storoffensiv i Ukraina

Ryssland förbereder ny storoffensiv i Ukraina