"Jag är full av inspiration"

Stina Nilsson nöjd efter sin världscupdebut i skidskytte i Östersund.

Stina Nilsson överraskade många när hon slutade 26:a i sprintloppet och 22:a i jaktstarten under sin första världscuphelg som skidskytt.

- Jag är full av inspiration, det är så kul att åka med dom här tjejerna som jag har sett upp till. Det är på dom här arenorna jag vill åka i framtiden och att ha fått den här chansen ser jag som jättepositivt, säger Nilsson.

Känner du att du hör hemma på den här nivån prestationsmässigt?

- Nja, det vill jag väl inte säga. Dom här två loppen absolut, men om vi backar bandet en helg så sköt jag sju bom på en sprint (IBU-cupen). Jag vet att jag har upp- och nedgångar och så kommer det vara under början av min karriär.

"Finns inga begränsningar"

Landslagets sportchef Anna-Maria Uusitalo är imponerad av den 27-åriga världscupdebutanten, som bytte från längdskidor till skidskytte så sent som för ett år sedan.

- Stina har haft en snabb utveckling och det är jättekul att hon verkligen tar chansen nu när hon får den och gör det bästa hon har gjort på hela vintern, säger Uusitalo.

Vad ser du för potential i henne?

- Fortsätter hon såhär så finns det inga begränsningar. Jag tror det finns mycket roligt att vänta.

Luleå en seger från semifinal

Luleå är bara en match från semifinal efter att besegrat Skellefteå i den femte kvartsfinalen. Norrbottningarna vann den griniga matchen med 5-1.

Rögle klart för semifinal

För första gången i klubbens historia är Rögle klart för semifinal. Det efter en övertygande insats i kvartsfinalserien mot Frölunda.

Nytt VM-guld till lag Edin

Sverige med lag Niklas Edin har bärgat sitt sitt tredje raka VM-guld. I finalen i Kanada besegrade lag Edin Skottland med 10-5 i Kanada.

Kulusevski och Isak målskyttar igen

Dejan Kulusevski hittade nätet igen för sitt Juventus som hemmaslog Genoa med 3-1. I Spanien ville inte Alexander Isak vara sämre, anfallaren gjorde mål efter fem raka mållösa matcher i ligan för Real Sociedad som spelade 2-2 på Mestalla mot Valencia.

Publikfest i Texas - president Biden kritisk

Närmare 40 000 baseball-fans fyllde Texas Rangers hemmaarena i staden Arlington under MLB- premiären på måndagen. Match blev det första sporteventet i Nordamerika att tillåta full publikkapacitet sen coronapandemin startade.

Blackstenius sköt Häcken till cupfinal

Stina Blackstenius blev stor matchhjälte när hon gjorde matchens enda mål i semifinalen mot Rosengård. Nu väntar Eskilstuna i finalen för göteborgarna som kan försvara cuptiteln från 2019.

Villa Lidköping svensk mästare

I en högdramatisk final i Uppsala blev Villa-Lidköping svensk mästare för andra gången, efter en förlängnings-rysare mot AIK.

Mammor i Skara stöttar Olsson

För två veckor sen valde Skurus poängdrottning Ulrika Olsson att bryta med sin klubb - mitt under slut-spelet. Och det efter att hon känt sig åldersdiskriminerad i en kontraktsförhandling med Skuru. Och nu får hon stöd från rivalen.

Sportåret 2020

2020 var ett märkligt år. Inte minst för idrotten. Vi har låtit våra profiler minnas tillbaka. Vad minns man från idrottsåret.