Extern länk
Början på sidans innehåll

Nyheterna

Senaste nytt

Ung kvinna delade barnpornografi

Inflationen i eurozonen faller mer än väntat

Nya fynd i sökandet efter Madeleine McCann

Senaste dygnet

Hundar söker överlevande efter dramatiska husraset

Nästan 100 personer saknas • Se skakande bilderna

Uppdaterad: Publicerad:

Räddningstjänsten kämpar mot klockan för att hitta överlevande i rasmassorna sedan en tolvvåningsbyggnad kollapsat i Surfside i USA. Hittills har en person bekräftats död och 99 personer saknas fortfarande, rapporterar The Washington Post.

En övervakningskamera fångade det dramatiska händelseförloppet på torsdagsmorgonen i staden Surfside i Miami-Dade County i delstaten Florida i USA.

På filmklippet som publicerats av nyhetskanalen CNN syns hur mittendelen av tolvvåningsbyggnaden plötsligt rasar, och hur ytterligare en del av byggnaden kollapsar några sekunder senare.

Mullret var väldigt annorlunda, väldigt konstigt. Och någonting var inte rätt med hur det lät. Det var för starkt, för våldsamt. Det kändes nästan som en chockvåg, säger vittnet Fiorella Terenzi som bor i byggnaden bredvid, till CNN. Än så länge har en person bekräftats död, och 99 personer saknas fortfarande, enligt polisen, rapporterar The Washington Post.

Det är ännu oklart vad som orsakade raset och hur många som kan ha befunnit sig i den del av byggnaden som kollapsade. Omkring 40 personer har evakuerats från byggnaden, merparten av andra boende.

En pojke som var vid liv har grävts fram ur rasmassorna, enligt den lokala tv-kanalen NBC 6 South Florida. Fastigheten var byggd 1981 och hade fler än 130 lägenheter.

Se bilder på det dramatiska raset i klippet ovan.

Relaterat
Höghus kollapsade i Miami - pojke hittad i rasmassorna

Höghus kollapsade i Miami - pojke hittad i rasmassorna