Sommar med Ernst

Ernst Kirchsteiger reser till olika platser runt om i Sverige där han med sin smarta och enkla inredningsfilosofi hjälper familjer med olika sommarprojekt.

Sommarhälsning från Ernst

Äntligen sommar! Ernst Kirchsteiger har redan hunnit ut i Sommar-Sverige och på torsdag är det säsongspremiär för Sommar med Ernst.

Ernst ska under åtta veckor besöka svenskar i deras sommarhem och med sin smarta, inspirerande och enkla inredningsfilosofi hjälpa familjer med deras sommarprojekt.

I säsongens första program möter vi honom på ön Garpen utanför Smålandskusten. Garpen var förr en fyrplats i Kalmarsund men tas numera omhand av en ideell förening. Ernst hjälper föreningen att fräscha upp platsen inför sommargästernas antågande och hans första projekt blir ett trädäck med sittplats och utsikt mot havet. Han påbörjar också renoveringen och inredningen i ett övergivet stenhus och ger praktiska och enkla inredningstips.

Ernst har också tagit på sig uppdraget att videoblogga för Hemmakanalen.se i sommar och bjuder redan nu på en första hälsning. Följ med bakom kulisserna och se exklusiva klipp här på sajten i sommar!

Sommar med Ernst har säsongpremiär på TV4 nu på torsdag.

Så gör du Ernsts vinbärsbladste

Varför köpa te när du kan göra eget? Här visar Ernst hur du gör hans egna vinbärsbladste. Hela receptet hittar du hos köket.se.

Så gör du Ernst fina ljuskrona

Vill du också göra Ernst fina ljuskrona? Här visar han hur du gör. Fler instruktioner hittar du på tv4.se/sommar-med-ernst

Så gör du Ernsts vägglampa

I årets fjärde program gör Ernst en vägglampa som passar i såväl vardagsrum som hall. Här kan du läsa hur du gör en själv.

Så gör du Ernsts flaskor med korklock

I säsongens andra avsnitt visar Ernst hur man kan piffa upp sina kork- och trälock till burkar och flaskor. Här får du instruktioner på hur du gör dina egna.

Trailer: Sommar med Ernst 2020

Den 18 juni 2020 är Ernst tillbaka i rutan med mat, inredning och tillbakablickar från tidigare säsonger.

Nytt upplägg för Sommar med Ernst: "Något för alla"

Ingen sommar utan Ernst Kirchsteiger. Årets säsong av Sommar med Ernst har premiär 18 juni 2020 på TV4.
– Jag vill visa vad man kan fixa med hemma när tiderna är som de är och man kanske inte kan resa lika mycket som vanligt under sommaren, säger Ernst Kirchsteiger.