Sommar med Ernst

Ernst Kirchsteiger reser till olika platser runt om i Sverige där han med sin smarta och enkla inredningsfilosofi hjälper familjer med olika sommarprojekt.

"En lustfylld sommarkänsla"

Ernst Kirchsteiger har premiär med sitt program Sommar med Ernst i TV4 den 25 juni. Vi har tagit tempen på Ernst sommarmys inför premiären.

Programledaren Ernst Kirchsteiger ska under åtta veckor besöka svenskar i deras sommarhem för att hjälpa dem med sina sommarprojekt. Ernst har gjort sig känd som sommarmysets mästare, med vad utmärker egentligen hans inredningsfilosofi när det gäller sommarhus?
– Det ska vara enkelt, billigt och lustfyllt.

Ernst har också gjort sig känd för att kunna se det positiva i det enkla. Vad är hans bästa tips för en regnig sommardag?
– Tänd en brasa! Sätt dig ner och läs en bok. Å andra sidan gillar jag när det regnar. Ta på dig gummistövlarna och ta en promenad i regnet. Sommaren kan vara så vacker, även när det är skyfall.

Hur dukar du för fest i sommar?

– Jag tycker att man ska använda det som finns i naturen. Rabarberblad eller andra stora blad blir jättevackert när man lägger dem på bordet i stället för en duk. Sedan behövs alltid levande ljus, även om det är sommarljust ute. Det ger en äkta lustfylld sommarkänsla.

Så gör du Ernsts vinbärsbladste

Varför köpa te när du kan göra eget? Här visar Ernst hur du gör hans egna vinbärsbladste. Hela receptet hittar du hos köket.se.

Så gör du Ernst fina ljuskrona

Vill du också göra Ernst fina ljuskrona? Här visar han hur du gör. Fler instruktioner hittar du på tv4.se/sommar-med-ernst

Så gör du Ernsts vägglampa

I årets fjärde program gör Ernst en vägglampa som passar i såväl vardagsrum som hall. Här kan du läsa hur du gör en själv.

Så gör du Ernsts flaskor med korklock

I säsongens andra avsnitt visar Ernst hur man kan piffa upp sina kork- och trälock till burkar och flaskor. Här får du instruktioner på hur du gör dina egna.

Trailer: Sommar med Ernst 2020

Den 18 juni 2020 är Ernst tillbaka i rutan med mat, inredning och tillbakablickar från tidigare säsonger.

Nytt upplägg för Sommar med Ernst: "Något för alla"

Ingen sommar utan Ernst Kirchsteiger. Årets säsong av Sommar med Ernst har premiär 18 juni 2020 på TV4.
– Jag vill visa vad man kan fixa med hemma när tiderna är som de är och man kanske inte kan resa lika mycket som vanligt under sommaren, säger Ernst Kirchsteiger.